Fostul director al Spitalului Militar Central, Ioan Sîrbu este noua variantă a lui Victor Ponta pentru alegerile locale 2020, din București. Sîrbu urmează să candideze pentru funcția de Primar General al Municipiului București, împotriva Gabrielei Firea, a lui Nicușor Dan și a lui Traian Băsescu.

Cine este Ioan Sîrbu și ce-l califică?

După cum menționam anterior, Ioan Sîrbu este fostul director al Spitalului Militar Central, însă și fost șef al Direcției Medicale a Armatei.

Chiar și-așa, aparițiile în presă ale lui Sîrbu nu sunt puține. În vârstă de 62 ani, acesta se afla în 2016 pe listele PNL Argeș pentru Camera Deputaților, după ce fusese anterior acuzat de plagiat. La momentul acuzării de plagiat, acesta deținea funcția de consilier al Ministrului Educației.

Mai pe larg, în 2012, Ioan Sîrbu publica un curs de implantologie care, ulterior, s-a dovedit a fi copiat din „Dental Implants: The Art of Science”. Cu toate că acesta și-a recunoscut între timp fapta, mizând, probabil pe zicala „greșeala recunoscută este pe jumătate iertată”, a omis, cel mai probabil, natura greșelii intenționate la care respectivul proverb nu face referire.

Sîrbu și Ponta – cine se aseamănă, se adună?

Și pentru că nimic nu este întâmpltor, amintim că nici Victor Ponta nu este străin de metoda plagiatului, acestuia retrăgându-i-se de curând titlul de doctor, Înalta Curte stabilind că fostul premier al României ar fi plagiat în lucrarea sa de doctorat.

Alte legături, alte învârteli

Mai mult decât atât, în urmă cu patru ani, Evenimentul Zilei scria că Emanuela Sîrbu, soția acestuia, ar fi avut legături de „prietenie” cu Gorghiu, de unde ar fi rezultat și o serie de „avantaje”, acestea fiind, de asemenea, partenere în cabinetul de avocatură al Alinei Gorghiu.

Și pentru că o familie care se respectă are grijă de toți membrii acesteia, în 2013, fostul ministru Corneliu Dobrițoiu îl angaja fără concurs pe Valentin Sîrbu, fiul lui Ioan Sîrbu și al Emanuelei Sîrbu la Clinica de Implantologie Orală. De altfel, acesta devenea medic militar încă din anul patru de facultate.

Candidatura la Primăria Capitalei, sub umbrela generoasă a lui Victor Ponta

În cursul zilei de astăzi, Victor Ponta a făcut marele anunț. După ce s-a chinuit îndelung să-și găsească un candidat potrivit (care să și dorească să candideze pentru el la Primăria Capitalei), iată că lucrurile par să se fi concretizat, astrele mizând pe Generalul Sîrbu.

Apariții trecute în Ziarul de Investigații:

Reamintim că în 2010, Ziarul de Investigații scria despre Ioan Sîrbu, cel care, la acea vreme era încă șeful Direcției Medicale a M.Ap.N.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentBirchall îl pune la zid pe „coronascepticul” Severin: „Țipă și se zvârcolește ca din gaură de șarpe …dar aruncând zvonuri și manipulări”
Articolul următorIohannis, despre dosarul „10 august”: „Important pentru mine este ca adevarații vinovați să fie trași la răspundere”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.