Fostul ministru al Justiției Ana Birchall face un apel la posesorii de rațiune în problema pandemiei de coronavirus, însă nu pierde ocazia să îl atace pe unul dintre „coronascepticii” declarați: Adrian Severin. Nu ar fi o miză sau vreun exemplu de urmat fostul europarlamentar condamnat pentru fapte de corupție comise chiar din funcția pe care o ocupa în Parlamentul European, însă probabil Ana Birchall consideră că niciodată nu strică să readucă în amintire trecutul celor care se zbat să reintre în atenția opiniei publice. În urmă cu câteva zile, Adrian Severin se arăta trist de faptul că la Vama Veche se închide petrecerea devreme, conform reglementărilor din starea de alertă, făcând o paralelă cu libertatea pe care dumnealui o simțea în regimul comunist. Libertate pe bune.

Cine țipă și se zvârcolește ca din gaură de șarpe …dar aruncând zvonuri și manipulări? Un condamnat penal pentru fapte de corupție, eliberat condiționat, care ne-a făcut de râs în Parlamentul European (supărat pe mine și probabil și pe viață pentru că nu a apucat să îl albească și pe el Cooperativa Nufărul, alias SIIJ), împreună cu unul din cei doi avocați susținuți și promovați puternic de rușii de la Sputnik și care, probabil, se pregătește de vreo candidatură pentru parlamentare, de exemplu! „Nuuu! Covid-ul nu „iegzistă”…. e doar un zvon răutăcios și o invenție a celor care care vor să ne confiște creierele cu tehnologia 5G”. Eu vă rog să îi ignorați pe acești 2 maimuțoi (3 cu celălalt avocat cu nume de condiment și care, cu un cinism greu de egalat, își fac numărul strict pentru propriul interes) Vă rog să luați în serios doar informațiile oficiale de la autoritățile competente! Vă rog să aveți grijă de voi, de cei dragi și de cei din jur! Fiți bine! Dați share și condamnați acțiunile acestor 2 bufoni!”, scrie fostul ministru Birchall pe pagina sa de Facebook.


Factorul declanșator al acestei postări a fost opinia pe care domnul Severin și-o exprimase în urmă cu câteva zile vizavi de ceea ce se întâmplă în zilele noastre cu libertățile individuale. Dumnealui ar trebui să știe bine cum e cu libertățile, dat fiind că în 2016 a fost condamnat definitiv la 4 ani închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență. Abia în 2018, pe 28 februarie a fost liberat condiționat. Însă Severin nu scrie acum despre anii de pușcărie, ci despre studenție.

Pe când eram student, adică în plin regim comunist, Vama Veche era o insulă de libertate și un simbol al libertății absolute. Autoritățile nu au încercat, din câte știu, și nu ar fi îndrăznit să îi pună opreliști. Astăzi, în așa zis regim democratic, ajunsă în “paza” tinerilor frumoși și liberi, Vama devine simbolul capitulării. Curat #rezist! Rezistăm, dar numai cu autorizarea stăpânului. Nu pun în discuție necesitatea măsurilor de “stingere” (a luminii) în baruri la ora 23, când se pare că încep să circule virușii beți. Mă intrigă acceptarea fără de crâcnire critică a acestor măsuri (și prin crâcnire nu înțeleg reacții violente), în cel mai bun caz rezultat al incapacității guvernanților de a stăvili epidemia prin soluții cu adevărat adecvate. Dar să fim veseli! Încă nu este dictatură. Am citit în presă”, încerca să fie spiritual Adrian Severin.

Fost membru al PSD, acesta a și demisionat din partid în urma scandalului de corupție. Era și greu să se treacă chiar tot cu vederea, dat fiind că dosarul său a plecat de la o investigație jurnalistică sub acoperire a ziarului britanic The Sunday Times. Jurnaliștii britanici au contactat 60 de europarlamentari cărora le-au propus, în numele unei firme de lobby false, să fie plătiți pentru a susține amendamente, însă au acceptat doar Adrian Severin din România, Ernst Strasser – fost ministru de Interne în Austria, și Zoran Thaler din Slovenia. Adrian Severin a și facturat cu 12.000 de euro firma de lobby, după care a fost sunat de editorul publicației și i s-a explicat în ce situație se află. Ulterior, al nostru Severin a fost singurul dintre cei trei care nu și-a dat demisia din Parlamentul European, însă nu că nu era chiar nevinovat a stabilit instanța, cu hotărârea definitivă de condamnare.

Articolul precedentCiolacu nu mai tace: face plângere penală împotriva PNL, pentru că mituiește social democrații!
Articolul următorIoan Sîrbu, „tânăra speranță” a lui Victor Ponta pentru Primăria Capitalei