Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Compania RAJA S.A. informează consumatorii din localitățile Istria și Dorobanțu din județul Constanța că, în urma unei creșteri considerabile a consumului de apă potabilă și unei scăderi a debitului la sursele de captare subterană, se va implementa un program special de furnizare a apei.

În ultima perioadă, cererea tot mai mare de apă din partea consumatorilor a dus la incapacitatea sistemelor de stocare de a acumula suficientă apă pentru a asigura o furnizare continuă.

Astfel, pentru a permite refacerea stocului de apă înmagazinat în rezervoare, este necesară o sistare periodică a furnizării în rețeaua de distribuție.

Începând cu data de 05 iulie 2023, furnizarea apei în satele Istria (comuna Istria) și Dorobanțu (comuna Nicolae Bălcescu) se va face în anumite intervale orare: dimineața, între orele 06:00 – 10:00, și seara, între orele 17:00 – 22:00.

RAJA atrage atenția asupra faptului că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer va duce la o creștere a consumului peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce va genera dificultăți în asigurarea continuă a apei.

În contextul acestei situații, compania recomandă consumatorilor afectați să își creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada în care va fi sistată furnizarea. De asemenea, se subliniază importanța utilizării responsabile a apei, acordând prioritate băutului, igienei și uzului casnic.

Pentru a evita eventualele efecte negative cauzate de lipsa apei în anumite intervale orare, recomandăm utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere. Vă mulțumim pentru înțelegere! Recomandăm cetățenilor să utilizeze responsabil apa potabilă, cu prioritate pentru băut, nevoi igienico-sanitare și casnice”, a transmis societatea RAJA.

Articolul precedentCeremonie pusă în scenă de Iohannis la promulgarea Legilor Educației. USR: „Nu aduc nimic bun pentru educație, pentru elevi, pentru profesori”
Articolul următorȘef al unei secții de poliție din Iași, judecat pentru fapte de corupție