Sursa: Facebook

Fostul șef al Secției 5 Poliție Rurală Răducăneni din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași, pentru fapte comise în 2021.

Alături de acesta, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată și a unui subordonat al acestuia, dar și a unui șofer, de la care a plecat toată situația descrisă în rechizitoriu.

Adrian Gorie, la acel moment inspector principal de poliție, este acuzat de instigare la fals intelectual și instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în timp ce agentul de poliție din cadrul Postului de Poliție Prisăcani din cadrul IPJ Iași Bogdan Vasile Zmău va fi judecat pentru fals intelectual și abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

A treia persoană judecată în dosar este o persoană fizică, acuzațiile aduse fiind de instigare la fals intelectual și instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

La data de 14 decembrie 2021, inculpatul Zmău Bogdan – Vasile, la instigarea șefului său, inculpatul Gorie Adrian, nu ar fi îndeplinit actele specifice atribuțiilor sale de serviciu, referitoare la constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul circulației pe drumurile publice, în cazul unei depășiri neregulamentare efectuate de cel de-al treilea inculpat, cercetat în prezenta cauză.

Concret, la insistențele inculpatului Gorie Adrian, agentul de poliție i-ar fi aplicat contravenientului o sancțiune mai blândă în loc să-i aplice sancțiunea care s-ar fi impus pentru depășirea neregulamentară, respectiv amenda contravențională prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și sancțiunea complementară, constând în suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile, și să dispună măsurile legale privind reținerea permisului de conducere al contravenientului”, detaliază DNA.

Un alt polițist trimis în judecată, însă de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați, este un inspector principal din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Nănești, județul Vrancea.

Adrian Pungă pe numele său, polițistul este acuzat de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În cursul anului 2020, inculpatul Pungă Adrian, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul a unor foloase materiale necuvenite, ar fi efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută, dintre care amintim: achiziția de material lemnos și ulterior revânzarea acestuia, administrarea în fapt a unei societăți comerciale etc”, arată procurorii anticorupție.

Articolul precedentConstanța: Consumatorii din Istria și Dorobanțu sunt sfătuiți să își facă rezerve de apă potabilă
Articolul următorPonta, după promulgarea Legilor Educației: „Faci o manifestare de Coreea de Nord… Domnul Iohannis e într-o realitate paralelă”