Robinet
Robinet. Sursa foto: romaniatv

Seceta continuă să facă ravagii în multe localități din România, unde furnizarea apei potabile a devenit o problemă. Un astfel de exemplu îl reprezintă localitatea Breaza din județul Buzău, unde furnizarea apei a fost oprită începând de  duminică de la prânz, potrivit romaniatv.net.

Primarul spune că locuitorii sunt responsabili pentru problemele apărute, deoarece au folosit apa de băut pentru a-și uda grădinile

Din acest motiv, furnizarea apei potabile a fost oprită timp de o zi, primarul Adrian Drugă avertizând că acest lucru s-ar putea repeta oricând dacă oamenii nu vor înțelege să folosească apa doar în scop casnic și nu să-și ude grădinile.

”Datorită faptului că în perioada 30.06-03.07.2022 consumul de apă a fost mult mai mare decât debitul forajelor suntem nevoiți să întrerupem furnizarea apei potabile până la refacerea capacității de înmagazinare a apei în rezervoarele de distribuție”, a transmis primarul Adrian Drugă. El le-a cerut locuitorilor să nu folosească apa pentru a spăla mașinile sau pentru a uda curtea sau să facă rezerve de apă. În caz contrar, edilul avertizează că furnizarea apei potabile se va face după program.

”Astăzi în jurul prânzului vom avea rezervoarele de distribuție apă potabilă la capacitate maximă, aproximativ 800 mc de apă, adică suficientă pentru cei aproximativ 1.600 de abonați. Vă rugăm folosiți apa rațional – bucătărie ,de spălat și activități casnice. Nu irigați, nu spălați autoturismele, nu udați curtea. Nu faceți rezervă de apă. Astfel vom fi nevoiți să trecem la un progrm de câteva ore zilnic. Mulțumim pentru înțelegere”, a scris pe Facebook, Adrian Drugă, primarul comunei Breaza.

Compania Hidro Prahova, cel mai mare furnizor de apă potabilă din judeţul Prahova,  a anunţat că localnicii din comuna Scorţeni şi oraşul Urlaţi primesc, în weekend, apă potabilă în baza unui program

„Măsura este necesară pe fondul secetei din ultimele zile, dar şi din cauza consumului extrem de ridicat de apă potabilă, care este folosită intensiv pentru activităţi agricole. Societatea Hidro Prahova SA face apel la toţi abonaţii să folosească apa strict în gospodărie şi să renunţe la utilizarea resurselor existente pentru activităţi agricole şi de grădinărit, în scopul evitării unor deficienţe în procesul de distribuţie. După refacerea stocurilor necesare de apă, reluarea distribuţiei către utilizatorii Hidro Prahova SA din comuna Scorţeni se va face treptat, la parametrii de calitate corespunzători, pe măsura umplerii reţelelor”, precizează oficialii companiei în anunţul postat pe internet.

Incendiu în apropierea Atenei. Autoritățile au evacuat un oraș

Articolul precedentIncendiu în apropierea Atenei. Autoritățile au evacuat un oraș
Articolul următorStare de urgență decretată în nordul Italiei, din cauza secetei și a temperaturilor extrem de ridicate