Facebook: România, Marea Defrișare
Facebook: România, Marea Defrișare

Un deputat PSD a întregistrat o lege pentru a defrișa munții și a amenaja o nouă pârtie de schi.

Eugen Neață este un deputat român, ales în 2016, și își explică gestul, etichetându-l drept o ”salvare” a turismului.

Mai mult, Neață a precizat că legea va trece, cu condiția să nu fie sabotată de birocraţia excesivă a unor politruci din ministere şi de parlamentari idioţi şi trădători care votează frecvent împotriva intereselor românilor.

Eugen Neaţă a depus spre dezbatere și adoptare, în procedură de urgență, propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii 526 /2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului «Schi în România».

Eugen Neață se autointitulează salvatorul turismului din România: avem nevoie de divertisment, hoteluri și o nouă pârtie de schi

Deputatul PSD a precizat că dezvoltarea turismului este o mai veche preocupare a sa, dar la fel cum sunt și ambițiile antreprenorilor. Neață a mai adăugat că există foarte multe prevederi legale care stau în calea planurilor de dezvoltare a capacităților de cazare și de divertisment în zona stațiunilor montane.

Din punctul său de vedere, toate se găsesc în Codul silvic care, sub motivul protejării fondului forestier, impune condiții care blochează și cele mai mărunte intenții publice sau private de a dezvolta și moderniza stațiuni montane în România.

Păduri defrișate pentru că este o mare ”lipsă de locuri de cazare și de divertisment”

Am mai spus și cu alte ocazii, voi publica aici cu prioritate aberațiile și ciudățeniile legislative pe care suntem nevoiți să le corectăm și să le completăm pentru a înlesni accesul celor îndrăzneți la mari investiții în turism.

Noi, în județul Vâlcea, suntem foarte interesați de fluidizarea legislației care s-a poticnit în fricile unuia și ale altuia și țin pe loc mari idei de investiții, cum este stațiunea montană de la Obârșia Lotrului. Știți foarte bine la ce mă refer pentru că urcați dimineața la schi și sunteți nevoiți să plecați înainte de căderea nopții către casă din lipsă de locuri de cazare și de divertisment. Ca să poată unii dormi liniștiți sub păturica lor că nu pică frunza din copaci fără voia lor de vătafi”, a declarat deputatul PSD.

”Îl cheamă Neață și nu a auzit de încălzirea globală. A tras după el o gramadă de parlamentari PSD și UDMR și s-a apucat de treabă”

Eugen Neaţă a mai precizat că inițiativa sa legislativă, depusă la Camera Deputaților din Parlamentul României, poate lecui de frică pe cei care stau în calea dezvoltării firești a economiei românești, pozând în mari apărători ai avuției naționale.

Îl cheama Eugen Neață și este deputat PSD. Nu a auzit de încălzirea globală și tocmai a înregistrat o lege la Senat pentru a defrișa munții să facă loc pentru pârtii de ski fără a împădurii în compensație în alte părți ale țării. A tras după el o gramadă de parlamentari PSD și UDMR și s-a apucat de treabă”, au precizat reprezentanții Agent Green, pe contul de Facebook.

Propunerea legislativă vine în completarea Legii nr.526/2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului ”Schi în România”. În momentul de față, propunerea este înregistrată pentru dezbatere, în Senat.

Inițiatori proiectului de lege sunt deputați PSD și UDMR 

Amet Varol – deputat UDTTMR (minoritãti); Benedek Zacharie – deputat UDMR; Chesnoiu Adrian-Ionuţ – deputat PSD; Coarnă Dumitru – deputat PSD; Csép Éva-Andrea – deputat UDMR; Dumitrache Ileana-Cristina – deputat PSD; Feodor Silviu – deputat CRLR (minoritãti); Floroiu Ionel – deputat PSD; Georgescu Nicolae – deputat PSD; Ghiţă Daniel-Florin – deputat PSD; Gîdei Laurenţiu-Viorel – deputat PSD; Intotero Natalia-Elena – deputat PSD; Ivan Bogdan-Gruia – deputat PSD; Lungu Romeo-Daniel – deputat PSD; Munteanu Remus – deputat PSD; Neaţă Eugen – deputat PSD; Niţă Nicu – deputat PSD; Popica Eduard-Andrei – deputat PSD; Solomon Adrian – deputat PSD; Stativă Irinel-Ioan – deputat PSD; Toma Ilie – deputat PSD.

VIACristina Antal
Articolul precedentAlina Gorghiu, reacții după implicarea ISJ Argeș în alegerile interne ale PNL
Articolul următorRenate Weber: „A fost un atac la adresa instituției, nu a mea”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time