Alina Gorghiu, reacții după implicarea ISJ Argeș în alegerile interne ale PNL

„Inspectorul școlar general al județului Argeș trebuie demis de urgență”

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a reacționat după ce inspectorul școlar general al Județului Argeș a-a implicat în alegerile interne ale PNL, prin înscrierea de „elevi de liceu în partid, deși conform convocatorului, drep de vot au doar membri cotizanți până pe 31 decembrie”. Mai mult, aceasta a solicitat ca acesta să fie demis de urgență, pentru că a adus politicul în școală.

„Inspectorul școlar general al județului Argeș trebuie demis de urgență pentru că a dus politicul în școală și elevii în politică, uzând de poziția sa! Singura politică pe care trebuia să o facă era cea a educației!

Sper că situația de la Argeș este unică la nivel național și va fi rapid soluționată. Când interesele politice surclasează atribuțiile unei funcții publice, când un inspector școlar general obligă profesorii să voteze în funcție de simpatiile sale și când elevii devin în mâna sa masă de manevră, soluția este una singură: demiterea”, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Gorghiu: „Nu este primul derapaj de la atribuțiile funcției sale”

Totodată, senatoarea a precizat și faptul că acuzația de falsificare a convocatorului, semnalată de presa locală, este una gravă, „însă atunci când elevii devin instrumente în bătăliile politice interne, cu sprijin de la şefa liberală a învăţământului argeşean, se impun măsuri radicale de urgenţă”, a mai scris Alina Gorghiu.

De asemenea, Gorghiu a ținut să precizeze că acesta „nu este primul derapaj de la atribuţiile funcţiei sale. Conduita sa nu este în acord cu ceea ce a promis PNL românilor şi nici cu modul în care se comportă marea majoritate a membrilor PNL aflaţi în funcţii publice: cu profesionalism şi responsabilitate”, a mai precizat Alina Gorghiu, adăugând că oamenii judecă această guvernare inclusiv după astfel de gesturi punctuale, „chiar dacă ele sunt total nereprezentative pentru PNL în ansamblul său.”

Gelu Tofan, noul preşedinte al PNL Piteşti

Articolul precedentAngajații ARSVOM protestează în Portul Constanța
Articolul următorProiect de lege PSD: defrișarea munților, în vederea construirii unei noi pârtii de schi