În Bacău timpul curge altfel

Episodul 4 – Județul Bacău

Sorin Brașoveanu este președintele Consiliului Județean Bacău, vine din mediul universitar și este un tip sportiv, se pare, pentru că merge pe jos la serviciu. Conform declarației de avere, acesta deține cinci terenuri (68.318 mp!), un apartament, două garaje și o casă de vacanță pe numele lui. (De ce ai avea două garaje dacă n-ai nicio mașină? O fi soția gospodină și pune multe murături!).

Sorin Brasoveanu

Brașoveanu declară că face parte din mai multe asociații și este vicepreședinte în organizația județeană PSD Bacău.

Timp de patru ani nu s-a aventurat la tranzacții imobiliare sau credite. Este de înțeles pentru că în tot acest timp i-a crescut salariul de două ori și jumătate, încasând peste 160.000 de lei de la CJ. Deși n-are mașină, și Brașoveanu este navetist, mai ia și 15.600 de lei de la Universitatea Petre Andrei din Iași. Cu ce o fi mergând, însă, de la Bacău la Iași, că mașină n-are, dar mai ales când, că și la CJ sigur este treabă multă de făcut!

Și soția este modestă, rămânând la același loc de muncă bine plătit și călduț din bugetul statului (Primăria Bacău) cu o creștere salarială de la 19.171 lei la 49.731 lei .

La interese, Brașoveanu este membru a mai multor asociații, inclusiv Consiliul Regional, este vicepreședinte al PSD Bacău dar și membru atât în Asociația Consilierilor juridici din România cât și în Camera Auditorilor sociali din România, omul având competențe, nu glumă! A absolvit Facultatea Tehnologiei construcției de mașini, este licențiat în drept, are un curs de convertire în asistență socială și este doctor în sociologie!

Din declarația de avere a soției, pe care o depune pe 19 mai 2020 (față de luna februarie 2020 când a depus-o președintele CJ) aflăm că în martie 2020 au vândut apartamentul proprietate către Stan Teodor Daniel cu suma de 49.000 de euro.

Miroseanu Liviu Alexandru este prefectul de Bacău

Liviu Miroseanu
Foto – kristofer.ro

Ales deputat pe listele Alianţei Dreptate şi Adevăr PNL-PD în 2004-2008, acum reprezenta, până la numirea ca prefect, PNL în CJ Bacău.

Are un teren intravilan, o casă de locuit și două apartamente. Nu are încredere în sistemul pensiilor de stat și investește în pensii private unde adună deja peste jumătate de milion de lei noi. Are un împrumut pe 25 de ani de 367.622 lei.

Citește și În Argeș se trăiește bine, pe bani mulți

Nu aleargă după funcții la partid și nu face parte din nicio asociație. Probabil de aici proasta situație financiară, el încasează 85.334 lei (din trei surse!), iar soția 89.644 lei, dar soția, trebuie spus, lucrează cu bani europeni chiar la Ministerul Fondurilor Europene (Și-o vizita nevasta, tot pe jos și până la București?). Pe prefect îl mai scoate o chirie de 2930 de euro pe care o ia anual din închirierea unuia dintre cele două apartamente.

Cosmin Necula

Cosmin Necula
Foto – desteptarea.ro

Cosmin Necula, primarul Bacăului este un primar modest. Fost deputat între 2012-2016, Cosmin Necula locuiește în același apartament din 2009. Nu își administrează banii foarte bine și accesează credit după credit, de la imobiliar până la auto pentru a-și cumpăra un autoturism Skoda. Nu putem spune același lucru și despre soție: ea lucrează la Instituția Prefectului și reușește să economisească 20.000 euro. Acum, Cosmin Necula câștigă 164.268 lei din indemnizația de Primar și soția 60.971 lei.

Conform declarației de interese, nu are funcție în partid și este Secretar la Asociația „Inimi Deschise”.

Nicolae Gnatiuc, viceprimarul ajuns primar la Onești

Nicolae Gnatiuc
Foto – Facebook

În 2012 ajunge viceprimar al orașului și în 2016 câștigă primăria. Nicolae Gnatiuc nu se grăbește să depună declarația de avere și interese, deși termenul era 15 iunie 2020. Asta deși pe site-ul Primăriei Onești scrie mare: ”declarații de avere și interese depuse în anul 2020” niciuna dintre declarațiile din acest tabel uriaș nu este depusă în anul 2020, nici de conducerea Primăriei, nici de consilierii locali sau funcționarii publici. Cel mai probabil timpul se scurge altfel la Onești…

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPrima Ligă de fotbal din Armenia a fost suspendată, cu efect imediat, din pricina blaturilor descoperite la mai multe meciuri!
Articolul următorAvansează lucrările la locul de joacă din spatele Pieței Mureș
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Este jurnalist de investigații la Ziarul de Investigații și PressHub.