Pe 3 iulie a avut loc o ședință fulger, la sediul Federației Armene de Fotbal, în care s-au discutat mai multe rezultate neverosimile, înregistrate în prima ligă armeană. Secretarul Federației, Arthur Azaryan, a prezentat un raport al Comisiei de Disciplină și Etică, din cadrul Federației, în care se arată implicarea mai multor echipe într-o mafie a pariurilor.

Jucători de la FC Yerevan

Azaryan spune că a anunțat organele de aplicare a legii, chiar și UEFA este la curent cu ceea ce se întâmplă în Armenia, prezentând materiale relevante, adunate de CDE, incriminatoare pentru echipele în cauză.

Secretarul Federației Armene de Fotbal,


Și vorbim de Aragats, de Lokomotiv Yerevan, de Torpedo Yerevan, Masis și FC Van, echipe care au înregistrat, în ultima perioadă, scoruri astronomice de 12-0, 1-8, 9-2, 0-7, 0-8 sau 2-8. De altfel, FC Erevan s-a și retras din competiție, încă din luna februarie a acestui an, din motive economice, dar această ieșire în decor n-o va scuti de sancțiunile ce urmează.

Președintele Federației Armene de Fotbal, Armen Melikbekjan

Și președintele Federației Armene de Fotbal, Armen Melikbekjan, a recunoscut că a primit dovezi clare de fraudă, de la organizații internaționale, mai ales că în această mafie a pariurilor sunt implicați și străini, cu pașapoarte rusești, ucrainene, letone și din Belarus. ”Toate dovezile vor fi transmise oamenilor legii din Armenia, ba chiar se preconizează să se înființeze și o echipă de experți, care să investigheze toate cazurile suspecte”, a mai spus Armen Melikbekjan, care a promis o și mai mare transparență, după alegerile care vor avea loc în decembrie, 2020.

Să mai spunem că fotbalul din Armenie, începând cu Premier League și continuând cu First League, se află în atenția și a unor case de pariuri din România.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentLegea e pentru fraieri! Cadidatul PNL la Primăria Dumbrăvița face baie de mulțime, în scop electoral
Articolul următorÎn Bacău timpul curge altfel