Senatorul PSD Florian Bodog este cercetat de procurorii anticorupție într-un dosar care au ca punct de plecare fapte comise în perioada cât a deținut funcția de ministru al Sănătății. Bodog este acuzat că a acceptat ca un consilier personal să ia salariul degeaba.
„Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv”, comunică DNA.
Social democratul a explicat aseară că nu a încălcat legea și că procurorii anticorupție nu i-au adus la cunoștință acuzațiile. „Toți consilierii mei – indiferent că au lucrat cu normă întreagă, jumătate de normă sau cei onorifici – și-au îndeplinit sarcinile în mod corect și și-au desfășurat activitatea cu profesionalism.
Oficial, DNA nu m-a citat și nu a considerat de cuviință să mă informeze nici până astăzi despre deschiderea acestui „dosar”. A trebuit să aflu din presă despre acuzațiile care mi se aduc. Asta apropo de buna-credință și de „profesionalismul” procurorilor. Este foarte ciudat cum un caz din 2017 a fost „redescoperit” brusc după aproape 2 ani de zile și instrumentat pe repede înainte, eu nici măcar neavând dreptul să îmi prezint punctul de vedere”, a scris pe pagina sa de Facebook fostul ministru al Sănătății.
Procurorii anticorupție au anunțat însă că desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție – abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual, ambele în formă continuată. Însă pentru aceasta, DNA are nevoie de votul colegilor lui Bodog, ancheta fiind „condiționată de obținerea unui aviz din partea Senatului. În acest sens, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J documentele necesare în vederea sesizării Senatului care urmează a decide.
Avizul solicitat pentru senator în cadrul dosarului penal este necesar pentru efectuarea urmăririi penale și pentru a-i oferi acestuia posibilitatea să își formuleze apărările într-un cadru procesual legal”.