Cristian Popescu Piedone a primit o distincție pentru unul dintre proiectele pe care Primăria Sectorului 5 le implementează cu fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Este vorba despre un premiu primit la Gala Smart City Industry Awards – la categoria „Incluziune socială și accesibilitate”, proiectul premiat fiind cel legat de construirea de locuințe nZeb pentru tinerii din Sectorul 5.

Cea de-a 8 -a ediție a galei „Smart City Industry Awards” s-a desfăşurat sub patronajul Ministerului Energiei, în cadrul iniţiativei EIT Urban Mobility, cofinanţată de Uniunea Europeană, premiile având ca scop promovarea proiectelor şi soluţiilor inovatoare care conduc la dezvoltarea comunităţilor.

Adiă tocmai ce își dorește primarul Piedone pentru bucureșteni, în condițiile în care evenimentul „își propune să descopere, să recunoască şi să premieze soluţiile şi proiectele inovatoare propuse de Unităţile Administrativ Teritoriale, de antreprenori și de mediul academic”.

Vrem ca Sectorul 5 să fie mai verde și mai puțin poluat! Ne adaptăm noutăților tehnologice și ne dorim să trecem la nivelul următor! În acest moment, pregătim un proiect de locuințe inteligente pentru tineri!

L-am numit “Locuințe nZeb pentru tinerii din Sectorul 5”. Pe aproximativ 15.000 de metri pătrați, în următorii doi ani vom construi 6 clădiri cu 180 de locuințe inteligente! Toate pentru tinerii din comunitatea noastră!”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Detaliat, fiecare locuință din cadrul acestui proiect va avea consumuri reduse și va fi proiectată pentru a răspunde nevoilor tinerilor singuri și tinerelor familii din Sectorul 5, locuințele smart urmând a fi construite cu materiale ecologice și vor include sisteme de ultimă generație pentru economisirea energiei.

Articolul precedentMită de sute de euro oferită polițiștilor de un cuplu din Giurgiu
Articolul următorGATA, PAHONȚU E CIVIL!