Sursa: Facebook

PSD a rămas momentan fără candidat la Primăria Orșova – Mehedinți, după ce actualul edil, Marius Simion Stoica, a fost condamnat definitiv.

Deși sentința de la Curtea de Apel Craiova a fost una cu suspendare, instanța i-a aplicat acestuia și o complementară – aceea a interzicerii dreptului „de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice”, ca și „a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat”.

Culmea, CA Craiova a decis ieri să admită apelul declarat primarul Stoica împotriva sentinţei de fond pronunţate de Judecătoria Drobeta Turnu Severin, însă edilul nu a scăpat de pedeapsă.

Trimis în judecată în 2019 pentru mai multe infracțiuni, Stoica a scăpat de acuzațiile de fals intelectual și uz de fals ca urmare a prescrierii faptelor. În februarie anul trecut, instanța de fond l-a condamnat la 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare pentru delapidare, în timp ce drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat i-au fost interzise pe o perioadă de 4 ani.

Potrivit CA Craiova, primarul Stoica este vinovat de mai multe fapte de delapidare – comise în iunie 2017 și decembrie 2017, ceea ce a dus într-adevăr la o pedeapsă mai mică în apel – 1 an, 9 luni şi 10 zile închisoare, tot cu suspendare, în timp ce pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor se va aplica pe o perioadă de 2 ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Orşova, judeţul Mehedinţi, pe o perioadă de 60 zile lucrătoare.

Atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere”, se mai arată în sentința definitivă.


În vârstă de 45 de ani, Stoica conduce Primăria Orșova din iunie 2016. A fost și viceprimar, între 18.12.2014 – 12.06.2015, însă, potrivit propriului CV, acestea au fost singurele sale locuri de muncă după ce și-a luat licența în geografie în 2012, la „Spiru Haret”.

Articolul precedentGATA, PAHONȚU E CIVIL!
Articolul următorGalerie Foto – Sala Palatului, prea mică pentru susținătorii lui Popescu Piedone