După doi ani de pandemie, când majoritatea au lucrat în format online, de acasă, o companie americană a venit cu ideea de a le oferi angajaților un scuter gratuit pentru a putea reveni cât mai repede la birouri.
Angajații Google din Statele Unite trebuie acum să se obișnuiască, din nou, cu munca de birou, reprezentanții companiei precizând că e nevoie de o revenire masivă în birouri a celor care au lucrat, cu sau fără certificat verde, de acasă.
Cu toate acestea, revenirea la normalitate nu este atât de simplă pentru cei care lucrează în zona de tehnologie, aceștia având posibilitatea de a găsi foarte ușor un loc de muncă ce le permite munca de acasă, online.
Protejarea mediului și revenirea angajatului la birouri. Ce propune compania americană Google
Google a anunțat că va plăti abonamente lunare pentru închirierea unui scuter ce îi va ajuta pe angajați să vină la lucru.
Astfel, gigantul american a semnat deja un contract cu Unagi, iar angajații Google care vor plăti un abonament lunar pentru închirierea scuterului vor primi banii înapoi la fiecare sfârșit de lună.
Cei care decid să se reîntoarcă la birou, vor putea folosi Scuterul Model One, ce merge cu o viteză de până la 30 de kilometri pe oră şi oferă o autonomie de 25 de kilometri.
Reamintim că gigantul american Google va finanța aproape 7 milioane de dolari într-un startup cu sediul la Londra, care va ajuta angajații să-și gestioneze mai bine sarcinile de zi cu zi.
Tehnologia dezvoltată este dedicată angajaților din sănătate, asistență socială, ospitalitate și voluntariat. Potrivit fondatorilor startup-ului, produsul lor ajută angajații să îți gestioneze mai bine timpul, schimbul de tură și să comunice cu alți colegi. Până în acest moment, aplicația are peste 10 mii de utilizatori în Marea Britanie și Irlanda.
În timpul pandemiei, când majoritatea angajaților Google au lucrat de acasă, compania a decis o reducere a salariului pentru care care au ales job-ul remote, față de cei care au făcut naveta pe distanțe mari. Cu toate acestea, diminuarea salariului în rândul angajaților a fost cu maxim de 10 %.
Citește și: Google vrea să monitorizeze sănătatea cu ajutorul smartphone-urilor