Sursa foto: Pixabay

După doi ani de restricții și măsuri anti-pandemice, Marea Britanie este lovită din nou de o creștere a numărului de cazuri cu coronavirus. Zeci de companii aeriene au fost nevoite să își anuleze zborurile din cauza îmbolnăvirilor în rândul personalului, informează Reuters.

Reamintim că Anglia a renunțat la toate restricțiile impuse de-a lungul celor doi ani pandemici, chiar și la obligativitatea autoizolării dacă ești pozitiv și necesitatea de a purta mască de protecție în spațiul public.   

După valul cinci al pandemiei, numărul de persoane infectate a început să crească de la începutul lunii martie.

Numărul de cazuri de Covid-19 este în creștere în mai multe țări din Europa

Chiar dacă numărul de spitalizări este mult sub vârfurile anterioare din ultimii doi ani, mai multe companii au anunțat că își vor întrerupe activitatea din cauza numărului mare de persoane infectate cu Covid-19.

Printre acestea se numără și EasyJet, care a anulat doar în weekend peste 200 de zboruri. Totodată, ieri, mii de persoane s-au trezit că zborurile lor au fost anulate sau amânate.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, mai multe echipaje de rezervă au fost chemate pentru a atenua, într-o oarecare măsură, impactul. Mai mult, dacă rutele au fost anulate, compania a promis că va unifica zborurile atunci când va avea la dispoziție mai multe opțiuni.

„Ne pare rău pentru orice inconvenient pe care acest lucru le poate cauza clienţilor de pe zborurile afectate. Clienţii au fost contactaţi şi li s-au oferit opţiunile lor, care includ rerezervarea pentru un zbor alternativ sau primirea unui voucher sau rambursare completă”, se arată în comunicat.

De asemenea, British Airways a anulat, duminică, un număr mic de zboruri, precizând că aproape toate companiile aeriene au probleme din cauza creșterii numărului de persoane infectate cu coronavirus.

Reamintim că în Marea Britanie, persoanele care sunt testate pozitiv cu Covid-19 nu mai sunt obligat să se autoizoleze conform legii, chiar dacă majoritatea companiilor aeriene recomandă acest lucru. De asemenea, nu mai există teste gratuite pentru populație pentru a verifica dacă sunt sau nu infectate cu coronavirus.

Citește și: Pandemia de Covid-19 nu a trecut. Marea Britanie propune a patra doză de vaccin

Articolul precedentGiurgiu: 300 de voluntari au participat la campania de împădurire ”Fă cadou un copac”
Articolul următorScuter gratuit dacă te întorci la birou. O companie vrea să le facă angajaților mai ușoară revenirea la birou
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.