Rațiile de mâncare ale armatei americane, vândute pe internet în România

Vânzarea hranei militarilor americani este o afacere profitabilă.

Românii sunt interesați să cumpere de pe internet raţii militare de hrană ale armatei americane, meal ready to eat( MRE). Rațiile au fost scoase la vânzare pe mai multe site-uri care se ocupă de comercializarea de produse.

Pe unul din site-urile cele mai cunoscute, preţul unui meniu diferă, deși este vorba de acelaşi produs și aceeaşi cantitate. Astfel, prețul este de 160 de lei la anunţul în limba română şi de 600 de lei la anunţul în limba ucraineană. Sunt nu mai puţin de 24 de feluri de meniuri şi, pentru preţul de 160 de lei, se primesc 43 de bucăţi de MRE, în total.

Aceste raţii nu sunt destinate vânzării, lucru specificat pe ambalaje. Numărul de anunţuri cu astfel de raţii de vânzare este destul de mare, vânzătorii fiind din toată țara. Unii dintre cei care au postat anunţurile s-au gândit să vândă pe sortimente conţinutul raţiilor.

Ce conţine o raţie americană

Cornel din Braşov descrie conţinutul unei raţii, cu preţurile pentru fiecare componentă: „MRE-uri americane, Tăvi orez. Livrare prin poştă sau prin curier. Tavă orez alb 2,6kg – 50 lei. Cutii suc praf de struguri 500g – 10 lei. Pungi suc praf de struguri 500g – 20 lei. Pachet 2 bucăţi tortilla – 2 lei pachetul”. Fotografia atașată la anunț arată felurile de mâncare după ce au fost preparate. Pachetele conţin tot ce este necesar pentru ca soldaţii să-şi poată încălzi mâncarea, inclusiv chibrituri.

„De când cu războiul din Ucraina, cererea a fost foarte mare”

Un anunţ din Făgăraş precizează că vinde baxul de raţii cu 400 de lei. „Mâncare americană: peşte, vită, porc, pui, meniuri complete. Mai multe info, în privat. 400 de lei baxul care conţine 12 bucăţi”, spune Dorel din Făgăraş.

O altă deţinătoare de meniuri a oferit câteva detaliii. „Sunt originale, sunt aduse din America, pentru că mai sunt şi din Anglia unele. Eu am 3 cutii cu câte 12 meniuri fiecare şi le pot trimite prin curier. Scriu că un pachet are 2 kilograme, ca să coste mai puţin, dar unul are 10 kilograme. Ele nu au termen de valabilitate, scrie doar că vor fi verificate din nou, unele în 2023, altele în 2024. Conţin tot ce este necesar să se poată trăi timp de o zi. Pe lângă supe, mâncăruri gătite, conţin şi batoane energetice, prăjituri, chibrituri şi un fel de carbid care încălzeşte mâncarea, fără să o afecteze, nici ca gust şi nici altfel. Am avut mai multe înainte, dar, de când cu războiul din Ucraina, cererea a fost foarte mare şi acum mai am doar 3 baxuri”, a spus una din vânzătoarele de meniuri americane.

Klaus Iohannis se plânge că descentralizarea administrativă se face cu pași de melc

Articolul precedentPoluare record în Iași: ”Înghiţim praf la kilogram. Cui îi pasă?”
Articolul următorTanczos Barna: ”În afară de Dumnezeu, nu mi-e teamă de nimeni”