Germania ar putea să ofere libertăți suplimentare cetățenilor țării sale. Există însă și câteva condiții în acest sens. Persoanele trebuie să fie vaccinate, iar libertățile suplimentare ar putea fi acordate abia după terminarea valului trei. Ministrul Sănătăţii din Germania, Jens Spahn, s-a declarat pentru acordarea acestor libertăți pentru persoanele vaccinate, însă în mod gradual, a anunțat agenția DPA.

Libertățile vaccinaților din Germania ar putea fi restaurate gradual

Persoanele care s-au vaccinat, ori se vor vaccina până la sfârșitul valului trei, ar putea să primească dreptul de a merge în magazine, într-o primă instanță. Jens Spahn a menționat că o astfel de metodă ar fi benefică inclusiv pentru proprietarii de magazine. Totuși, ministrul insistă că în momentul de față, prioritatea numărul unu o reprezintă totuși gestionarea valului trei. Alte libertăți ar putea fi acordate, ulterior.

Prima doză și rapelul, condiții esențiale

Potrivit ministrului Sănătății din Germania, toate persoanele care au trecut atât de prima doză, cât și de rapelul vaccinului, vor putea avea liber acces, nefiind nevoite să se testeze pentru a beneficia de anumite libertăți, în viitor. Mai mult, conform informațiilor Institutului Robert Koch (RKI), persoanele care au primit ambele doze nu ar mai trebui să mai intre în carantină, în cazul unei deplasări peste hotare, ori înapoi.

Rafila critică lipsa de reacție a ministrului Voiculescu

Opinia publică s-a arătat mulțumită de măsurile propuse de autoritățile germane. În mod sigur, o astfel de metodă ar putea scurta timpii de așteptare a persoanelor, atunci când își doresc deplasarea pe o distanță mai lungă, testul nefiind, în acest caz, necesar. Mai mult, măsura propusă vine în ajutorul campaniei de vaccinare. Dacă până acum existau, ca peste tot, mulți sceptici în ceea ce privește vaccinarea în Germania, o bună parte dintre aceștia s-ar putea, ulterior, răzgândi.

Nu toți oficialii susțin astfel de măsuri.

Articolul precedentRafila critică lipsa de reacție a ministrului Voiculescu
Articolul următorDîncu: „Un om în stradă înseamnă o mie de oameni nemulțumiți acasă”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.