Sursa Foto: Facebook

În vreme ce șeful statului face demersuri pe Facebook pentru a ține cald subiectul Dosarului 10 august, pe care judecătorii tocmai ce au decis să îl claseze, ieșirile publice ale acestuia sunt criticate chiar de un partener al coaliției de guvernare. Din punctul de vedere al deputatului USR PLUS Emanuel Ungureanu, principalul vinovat pentru finalitatea anchetei în cazul violențelor din 10 august este chiar Klaus Iohannis, deciziile președintelui fiind cele care au făcut posibilă clasarea dosarului.

Aseară, pe pagina președintelui Iohannis românii erau anunțați că ministrul USR PLUS al Justiției, numit în funcție de nici 3 luni, trebuie să dea explicații „de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat”.

Mai mult, Iohannis vrea ca, din „pământ din iarbă verde”, Stelian Ion și ministrul de Interne Lucian Bode „să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, iar Ungureanu cataloghează drept o rușine ieșirea publică a președintelui. Concluzia lui Ungureanu are legătură cu girul dat de Iohannis pentru numirea Elenei Giorgiana Hosu la conducerea DIICOT, structură care de fapt ar purta responsabilitatea pentru eșecul anchetei.

Rușinos!Schamlos(în limba germană)
Președintele Iohannis care a numit-o pe Elena Giorgiana Hosu în fruntea DIICOT este responsabil direct din punct de vedere moral și politic de „trântirea” dosarului 10 august.
Pervers, în stil pesedist, domnul Iohannis îl roagă pe actualul ministru al Justiției să lămurească povestea clasării dosarului 10 august.
Domnul Iohannis mai bine mergea la ski zilele acestea
…”, scria Emanuel Ungureanu, tot pe Facebook.

Articolul precedentAlianța USR PLUS, propunere pentru sancționarea celor care votează „la două mâini”
Articolul următorPrimarul liberal din Târgu Jiu crede că polițiștii locali care păzesc operele lui Brâncuși din Parcul Central stau de fapt „lângă un bolovan”