Sursa Foto: Facebook

Exprimare mai mult decât nefericită a lui Marcel Laurențiu Romanescu, primarul liberal din municipiul Târgu Jiu, referitoare la operele create de Constantin Brâncuși. Pentru că localnicii din municipiu sunt nemulțumiți de activitatea poliției locale și de salariile primite de polițiștii locali, edilul a dorit să arate că este alături de cetățeni, însă, nu se știe de ce, în acest context a ajuns să compare sculpturile lui Brâncuși din Parcul Central Târgu Jiu cu niște bolovani.

Nu a spus-o chiar direct primarul Romanescu, ci aceasta a fost interpretarea unui consilier local social democrat, Luis Popa, care a subliniat că singurii „bolovani” unde sunt dispozitive de pază formate din polițiști locali sunt cele din Parcul Central.

Una e să stai 24 de ore lângă un bolovan, alta este să relaționezi în fiecare zi cu cetățenii din oraș”, a spus primarul Romanescu la un post local de radio, citat de Pandurul.ro.

Pentru actuala administrație publică locală, operele lui Brâncuși din Parcul Central sunt doar „un bolovan”. În urma acestei afirmații, m-am interesat să văd ce ce „bolovan” păzesc cei de la Poliția Locală 24 din 24 de ore. Păcat, mulți și-ar dori acest acest „bolovan” prin orașele lor”, a fost replica consilierului PSD din Târgu Jiu, potrivit aceleiași surse. După cum se știe, în Parcul Central „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu se găsesc Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor şi Poarta Sărutului.

Lăsând „bolovanul” la o parte, Marcel Romanescu a explicat că paza parcului ar putea fi asigurată de o firmă privată, dacă astfel se va face economie. „Dacă activitatea este de mai bună calitate și cu costuri mai mici decât activitatea prestată cu direcția mea, nu mă oprește nimeni la un moment dat să fac paza acestor obiective cu o companie privată. Mi-am făcut un calcul și fac o economie de 30% la buget”, a spus primarul din Târgu Jiu, potrivit sursei citate.

Marcel Romanescu este fost membru al Parlamentului României și actual primar al municipiului Târgu-Jiu, după câștigarea alegerilor parțiale din 11 iunie 2017.

Articolul precedentDeputatul Ungureanu, despre Iohannis și Dosarul 10 august: „Este responsabil direct din punct de vedere moral și politic”
Articolul următorMinistrul Drulă recunoaște situația deplorabilă în care se află infrastructura feroviară