Sursa foto: G4 Media
Sursa foto: G4 Media

Mai mulţi locuitori ai oraşului Craiova au protestat la poarta Termocentralei, declarând că, de două luni, sunt intoxicați cu cenușă din zonă.

Cei care locuiesc în apropierea Termocentrelei Craiova 2, care aparține de Complexul Energetic Oltenia, au afișat pancarte cu mesaje prin care cer sa respire un aer curat.

Străzile din zonă au fost acoperite de praf de cărbune provenit de la Termocentrala Craiova 2

Din cauza rafalelor de vânt, praful de cărbune și pulberile de la coșurile Electrocentralei au acoperit tot cartierul, arată G4 Media.

Craiovenii au precizat că mai multe case, curți și autoturisme au fost acoperite, de nenumărate ori, cu pulbere provenită de la termocentrală.

Deşi complexul energetic a primit o sancţiune de 100 de mii de lei de la Garda de Mediu, situaţia nu a fost remediată.

Captură video

Pe lângă amenzile aplicate, comisarii Gărzii de Mediu Dolj au făcut numeroase verificări, constatând că blocurile energetice 1 şi 2, construcţii tip deschis, prezintă pori/fisuri la sistemul de etanşare al cazanelor şi a canalelor de gaze de ardere.

Locuitorii din zonă au făcut nenumărate sesizări la Garda de Mediu, încă din luna decembrie

Echipa de comisari care a verificat terenul, cât și amplasamentul a constatat că există surse de spulberări de cenușă cauzate de lipsa de etanșeitate a instalațiilor, a cazanelor, a canalelor de ardere a gazelor. A fost sancționat cu 100 de mii de lei, adică maxim, și notificată agentia de protecția a mediului sa găsească împreună un plan de conformare astfel încât să nu mai avem acest aspect de spulberări de cenușă”, a declarat Gheorghe Călinoiu, comisar şef Garda de Mediu.

Articolul precedentRusia și China contestă supremația mondială a Statelor Unite
Articolul următorGabriela Firea infirmă zvonurile referitoare la plecarea sa de la Ministerul Familiei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time