Ana Loredana Predescu susține înființarea comisiilor de monitorizare și control, în contextul reînceperii cursurilor

„Scopul acestor comisii, este acela de a verifica, de a îndruma, dar și de a penaliza în cazurile în care situația o impune”, a declarat deputatul PSD, Ana Loredana Predescu

Deputatul PSD Ana Loredana Predescu, membru al Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, trage un semnal de alarmă în privința condițiilor în care va reîncepe școala, luni, 8 februarie, după cum a anunțat, în urmă cu aproximativ o săptămână, Ministerul Educației. În contextul pandemiei încă în desfășurare, deputata este de părere că sistemului educațional românesc îi lipsesc comisii de monitorizare și control, considerate esențiale de aceasta.

Ana Loredana Predescu: „Consider că adevărata provocare, în contextul pandemiei, este aceea de a menține școlile deschide”

Contactată de Ziarul de Investigații, Ana Loredana Predescu a declarat că susține inființarea unor astfel de comisii de monitorizare și control, care pot fi subordonate inspectoratelor școlare și pot fi formate din inspectori DSP, personal medical, inspectori școlari, profesori, reprezentanți ai prefecturii și ai primăriilor, dar și din voluntari.

Consider că adevărata provocare, în contextul pandemiei, este aceea de a menține școlile deschide și peste o lună, două, trei, cinci, și nu doar pentru un interval de timp limitat. Pentru aceasta, și pentru a ne asigura că absolut toți copiii, indiferent de mediul din care provin, beneficiază de un acces unitar și echitabil la educație, dar mai ales pentru o mai bună coordonare a campaniilor de testare, am propus public înființarea unor Comisii de monitorizare și control. Scopul acestor comisii, este acela de a verifica, de a îndruma, dar și de a penaliza în cazurile în care situația o impune.

a declarat deputatul Ana Loredana Predescu, membru al Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților

De altfel, Predescu se declara în favoarea redeschiderii școlilor încă din toamna anului trecut, susținând că toți elevii ar trebuie să beneficieze de șanse egale la educație, indiferent de mediul din care provin, urmând ca acum să propună înființarea comisiilor de monitorizare și control, cu scopul prevenției răspândirii virusului, pentru o bună funcționare a sistemului educațional, în regim fizic.

„Nu Ministerul Educației are competența să se pronunțe asupra gestionării riscului de transmitere a virusului, dar cei care au competența să se pronunțe au spus în data de 14 ianuarie că acest risc este gestionabil. Nu poate fi eliminat în mod complet, dar poate fi gestionabil”, declara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în data de 31 ianuarie 2021, potrivit Digi24.

Articolul precedentAnimal Society va steriliza, vaccina și microcipa animalele nimănui din Constanța
Articolul următorCartea-interviu cu Viorica Dăncilă poate fi cumpărată. Cât costă partea de adevăr a fostului premier
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.