Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe judecătoarea Geanina Terceanu, aflată în arest la domiciliu, pentru luare de mită în legătură cu pronunțarea unei soluții favorabile în Dosarul transferurilor. În dosar au fost deferiţi Justiţiei și foștii impresari Ioan și Victor Becali, precum și Cristian Borcea, fost președinte executiv al Clubului de fotbal Dinamo, pentru dare de mită, toți aflați la puşcărie, în executarea unor pedepse cu închisoarea.
De asemenea, au fost trimişi în judecată doi avocați — George-Antonie Iorgovan și Daniel-Costel Petre, pentru mărturie mincinoasă. DNA precizează că, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul București, i-a fost repartizat Dosarul transferurilor, în care frații Becali și Cristian Borcea, alături de alți inculpați, fuseseră trimiși în judecată pentru înșelăciune și de evaziune fiscală.
Pe 3 aprilie 2012, magistratul a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 (‘fapta nu există’). Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunța această soluție de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 – mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.
„Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată inculpatei Terceanu de către inculpații Becali, iar suma de 10.000 de euro de către inculpatul Borcea. În cursul anului 2009, o parte din banii primiți în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiți de Terceanu la achiziționarea unei locuințe (al cărei preț total a fost de 93.000 euro). Ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunțată de către Geanina Terceanu a fost desființată printr-o decizie penală a Curții de Apel București — Secția a II-a Penală, instanța de control judiciar pronunțând condamnarea inculpaților la pedepse privative de libertate”, susțin procurorii.
DNA menționează că, pe 8 decembrie 2015, fiind audiat în calitate de martor, în legătură cu infracțiunile de corupție comise de către Terceanu și Borcea, George-Antonie Iorgovan a făcut afirmații mincinoase și nu a spus ceea ce știe cu privire la fapte și împrejurări esențiale asupra cărora a fost întrebat. Pe 24 noiembrie 2015, fiind și el audiat în calitate de martor, Daniel-Costel Petre a făcut, la rândul său, afirmații mincinoase și nu a spus ceea ce știa cu privire la fapte și împrejurări esențiale asupra cărora a fost întrebat.
În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin Geaninei Terceanu. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Articolul precedentSolomon Wigler-Moni, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă
Articolul următorNereguli grave la Transelectrica. Fostul director Adrian Băicuşi încheia contracte cu Siemens, companie pentru care lucrase