Sursa: Facebook

În ședința de Guvern de astăzi va fi discutat proiectul de hotărâre privind organizarea şi funcționarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, portofoliu deținut de senatorul PSD Gabriela Firea.

Hotărârea stabilește inclusiv care va fi structura organizatorică a Ministerului, potrivit actului normativ numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu fiind de 298 posturi finanțate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor. În același timp, numărul maxim de posturi aprobat pentru Direcţiile Judeţene de Familie și Tineret, respectiv Direcţia pentru Familie și Tineret a Municipiului Bucureşti, servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridică, finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, aflate în subordine, este de 749.

Totodată, este reglementat și modul în care este compus personalul Ministerului, respectiv din „demnitari, personal contractual și funcționari publici, care ocupă funcții publice generale, funcții publice specifice și funcții publice din categoria înalților funcționari publici, salarizați în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”.

Conducerea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse se asigură, evident, de către ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, care va fi ajutat în activitate de 3 secretari de stat, de secretarul general şi doi secretari generali adjuncti.

Ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse poate delega atribuţii, în condiţiile legii, secretarilor de stat, secretarului general, secretarului general adjunct şi, după caz, altor persoane din aparatul propriu al ministerului şi/sau instituţiilor subordonate sau aflate sub autoritatea acestuia”, se mai arată în proiect.

Ministerul va avea și patrimoniu, constituit prin preluarea unei părți a patrimoniului Ministerului Muncii și Protecție Sociale aferente domeniului familiei, și prin preluarea unei părți a patrimoniului Ministerului Tineretului și Sportului aferent domeniului tineretului.

În noiembrie, Gabriela Firea a obținut aviz favorabil pentru postul de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Fostul primar general al Capitalei a primit 38 de voturi „pentru”, 18 „împotrivă” și 4 „abțineri”. Ministrul Firea a explicat că este pentru implementarea educației sanitare în școli, care să includă și noțiuni de sexualitate. În același timp, Firea a propus creșterea numărului de creșe și grădinițe, inclusiv în birourile din marile orașe, după modelul occidental.

Articolul precedentCodrin Ștefănescu, avertisment: „Poporul nu va ierta trădarea!”
Articolul următorAsociații ale elevilor, nemulțumite de „tăierile” lui Cîmpeanu