Devotat Partidului Social Democrat, fostul secretar general al PSD se dezice de vechile metehne și afirmă că nu are de gând să se afilieze unui alt partid politic. Vechile metehne: schimbarea unui partid cu un altul.

Codrin Ștefănescu este și rămâne vocea lui Liviu Dragnea care, dincolo de gratii, speră la resuscitarea Partidului Social Democrat, partid care, oricât ar fi fost de pregătit să guverneze și oricât ar fi insistat pe faptul că a fost partidul de bază, s-a cam ascuns dincolo de culise.

Fact:

Liviu Dragnea nu mai este atât de interesat de PSD, nu așa cum era odinioară.

Codrin Ștefănescu a practicat traseismul, deși a încercat diverse strategii de fofilare.

Codrin Ștefănescu: exclus din PRM, primit de PSD

Să ne amintim că, în urmă cu aproximativ 20 de ani, Codrin Ștefănescu a fost deputat în Parlamentul României, ales pe listele PRM. A fost deputat și devotat Partidului România Mare, dar a fost și exclus din PRM, în contextul în care, alături de alți colegi de partid, a dezvăluit o serie de informații compromițătoare despre Corneliu Vadim Tudor, liderul partidului.

Jonglerii fără cort de circ: a ales Partidul Social Democrat după ce a fost dat afară din PRM, dar a renunțat și la PSD pentru a se înscrie, mai târziu, în Partidul Conservator.

Același Codrin Ștefănescu: renunță la PSD pentru a reveni în PRM

În 2009 revine în PRM, unde este numit președinte al filialei PRM București.

În 2011 își dă demisia din PRM și alege (previzibil, de altfel) Partidul Social Democrat.

În 2021,Codrin Ștefănescu insistă pe loialitate, susținând că informațiile conform cărora el și Liviu Dragnea ar urma să plece la un alt partid sunt false.

Independent de apartenența politică, de simpatii sau de antipatii: mai prezintă Codrin Ștefănescu credibilitate?

”Au apărut zvonuri privind plecarea noastră la un alt partid! Sunt false! Eu cred in continuare ca ne vom recupera PSD-ul din mâna academistilor SRI! Cā vom deveni din partid-moluscā și predat noii puteri, din nou partid al oamenilor curajoși! Iar Liviu Dragnea când se va întoarce acasā, in primul rând trebuie sā se ocupe de sānātatea sa! E obligatoriu sā facā asta! Sper cā am lāmurit acum situația!”, scrie Codrin Ștefănescu.

PSD va fi ignorat de Dragnea sau Dragnea va ignora PSD-ul?

Cel mai probabil, Dragnea va ieși din pușcărie și își va îngriji sănătatea, ignorând politica pentru o scurtă perioadă de timp. Sau, mai există varianta în care va încerca să tragă niște sfori din culise, pentru a resuscita un PSD ușor forțat și în cădere liberă.

La fel de probabil, Codrin Ștefănescu îi va rămâne fidel fostului lider PSD, o loialitate bazată pe ani lungi de prietenie, nicidecum pe politică. În timp, anii lungi de prietenie pot duce, de ce nu, la o prietenie și mai mare, de data aceasta, politică.

Concluzia: Existând un precedent de trădare, migrare, traseism și cuțite înfipte în spate, de ce ar fi imposibilă plecarea ambilor politicieni din PSD? Și de ce relansarea în politică exclude migrarea spre un alt partid? Sau, de ce nu, înființarea unui partid nou?

Ziarul de Investigații

Articolul precedent„Marcel Ciolacu a intrat cu stângul în 2021”
Articolul următorConstănțenii sunt obligați să poarte măşti de protecţie și în spaţiile deschise
Jurnalist full-time / Pesimist part-time