„Marcel Ciolacu a intrat cu stângul în 2021”

Raluca Turcan vrea să îi clarifice ideile liderului PSD

Ministrul Muncii, Raluca Turcan l-a acuzat pe Marcel Ciolacu de încercarea de manipulare a pensonarilor, prin răspândirea unor minciuni cu privire la măsurile luate de Guvernul Cîțu, încă de la începutul anului. Acest schimb de replici vine după ce luni, Ciolacu a publicat pe pagina sa de Facebook cele „cinci țepe uriașe” ale Guvernului Cîțu. Mai mult, Turcan îl cataloghează pe Ciolacu ca fiind cinic, fără empatie față de pensionari.  

Începutul de an nu i-a adus nici mai multă înțelegere asupra realității din România, nici mai multă empatie față de pensionari. Cu același cinism care a caracterizat întotdeauna politica așa-zis ”socială” a PSD, Marcel Ciolacu încearcă să manipuleze pensionarii, rostogolind aceleași eterne minciuni despre măsurile adoptate de Guvern.

Raluca Turcan

Ministrul Muncii vine și cu câteva clarificări, necesare, în acest context.

 „Cei care ies în pensie acum beneficiază de valoarea punctului de pensie majorată în septembrie 2020, adică 1442 lei și de indicele de corecție de 1,41; Orice pensionar în plată care a mai realizat venituri după pensionare sau vine cu documente noi (adeverințe cu sporuri, grupe de muncă, etc.), care nu au fost prezentate inițial la dosarul de pensie, poate solicita o recalculare a pensiei în baza acestor documente, iar termenul legal de soluționare este de 45 de zile de la data depunerii documentației; 1 septembrie 2021 este data la care pensiile pot intra în plată conform legislației în vigoare, adică Legea 127/2019 privind sistemul public de pensii”, a scris Turcan pe Facebook.

 Turcan are și soluții

De altfel, Raluca Turcan a precizat că au fost deja făcute demersurile pentru reașezarea sistemului public de pensii. „Am făcut deja primele demersuri pentru a reașeza sistemul public de pensii pe baze echitabile, prin modificarea legislației. Există deja o comisie interinstituțională care va veni cu propuneri în acest sens. PSD nu a avut niciodată intenția, în atâția ani la guvernare, să construiască un sistem corect, bazat pe contributivitate”, a mai spus Turcan.

Aceasta a menționat și faptul că CCR este una dintre instituțiile care apără pensiile speciale. „Cine a legiferat pensii speciale în România și le-a apărat cu strășnicie inclusiv cu mâna CCR, nu se mai poate pretinde apărător al intereselor pensionarilor de rând vreodată fără să cadă în ridicol”, a concluzionat Raluca Turcan.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentCumpănașu, în atenția polițiștilor și procurorilor pentru „proful online”? „Am depus eu solicitare și plângere pentru verificarea activității mele pe TikTok”
Articolul următorDragnea vrea înapoi coroana PSD. Codrin Ștefănescu rămâne loial