Premierul Marcel Ciolacu se află zilele acestea într-o vizită în Statele Unite ale Americii, unde are programate mai multe întâlniri.

Nu doar cu oficialități, ci și cu românii stabiliți în America, o astfel de întâlnire având loc duminică, în cadrul unei recepții, organizate de ambasadă.

În cadrul acestei întâlniri, Ciolacu a făcut diverse aprecieri, subliniind de la început că este „foarte emoționat” și „foarte obosit”, în condițiile în care se află în SUA mai mult de 24 de ore, pentru prima dată.

Un detaliu oferit de premier a fost acela că, în anii din urmă, a încercat la rândul său să își facă un rost în afara României, respectiv în Marea Britanie. Potrivit Agerpres, Ciolacu a admis că românii nu pot fi ţinuţi în ţară decât dezvoltând serviciile publice şi infrastructura.

Nu am venit să insist să reveniţi în România, fiindcă n-o veţi face. Aţi realizat şi aveţi deja o familie în Statele Unite şi sunt ferm convins că vă este foarte greu să reveniţi în acest moment în România. În schimb, putem dezvolta lucruri împreună”, a arătat premierul, în contextul în care scopul vizitei sale ar fi acela de a dezvolta relații cu eventuali investitori și parteneri de afaceri.

Marcel Ciolacu s-a arătat încrezător ca SUA poate deveni „cel mai important investitor direct în România în toate domeniile şi cel mai important partener comercial non-UE al României. (…) Oricâte start-up nation am face noi pentru diaspora, Guvernul României, la elita care este în ţara aceasta, trebuie ceva mai mult”.

Am trecut printr-o pandemie, ca şi dumneavoastră aici, printr-o criză energetică, printr-o inflaţie exagerată şi mai nou trecem în România şi printr-o criză de securitate regională şi, nu în ultimul rând, globală, România având cea mai lungă frontieră cu Ucraina şi adevărul este că România în acest moment ţine spatele frontului din Ucraina. România nu ar fi putut face acest lucru fără partenerul său strategic, Statele Unite ale Americii”, a arătat premierul Ciolacu.

Articolul precedentPrimarul Cherecheș nu vrea o extrădare simplificată din Germania
Articolul următorPolițiștii din Constanța protestează, nemulţumiţi de programul de lucru