Marea reformă promisă de ministrul de Interne în „sânul” Inspectoratului de Poliție (IPJ) Constanța nu s-a prea concretizat în niciun fel, din contră.

Sau cel puțin aceasta se poate înțelege din faptul că polițiștii constănțeni din cadrul Sindicatului Europol au demarat astăzi o acțiune de protest, pichetând sediul IPJ Constanța, reclamând programul de lucru, calificat drept haotic.

Conform reprezentanţilor Europol – filiala Constanţa, poliţiştii vor rămâne aici până la ora 11.00, după care se vor deplasa pe jos către Prefectură, fără a fi necesară devierea traficului rutier, unde vor protesta timp de o oră.

Concret, oamenii legii sunt nemulțumiți de modul de organizare a programului de lucru a structurilor de ordine publică și poliție rutieră – 8 ore/zi în 3 schimburi, program care nu le poate asigura timpul necesar de refacere a capacității fizice.

Și, chiar dacă în august ministrul Cătălin Predoiu anunța cu surle și trâmbițe un „reset complet prin reorganizare”, „noua” structură promisă nu a mai văzut lumina zilei.

Structura IPJ Constanța este aceeași: subdimensionată, cu resurse puține, tocmai ca să avem parte de o instituție slabă, într-un județ cu importanță strategică deosebită. În momentul de față, polițiștii ajung să lucreze de-acasă, sunt planificați în continuitate, permanență, ore suplimentare, timp libere de refacere a capacității de muncă care nu este respectat.

Și, din păcate, vedem că avem și tragedii”, atrag atenția protestatarii, cu referire la faptul că un polițist de 22 de ani, din Vâlcea, care lucra la Poliția Cumpăna, s-a împușcat cu arma din dotare în cap, pe un câmp, în timp ce se afla în interiorul autospecialei de poliție.

Protestatarii mai arată că „în momentul de față avem peste 250 de polițiști care au fost repartizați la Constanța și care ar pleca mâine, dacă ar putea”. Iar această situație este tolerată de conducerea IPJ Constanța, care „refuză soluțiile pe care noi le-am pus la dispoziție”, mai spun protestatarii.

Suntem în luna decembrie, adică deja a patra lună în care se promite marea cu sarea la Constanța”, au atras atenția aceștia, strigându-le celor responsabili „rușine”.

Articolul precedentCiolacu, către românii stabiliți în SUA: „Nu am venit să insist să reveniţi în România, fiindcă n-o veţi face”
Articolul următorEpisod ridicol în războiul salubrizării din Mureș. Sylevy Cleaning cere în instanță secretele ofertei cu care Polaris a câștigat licitația