Luni începe o nouă etapă a programului Rabla pentru Electrocasnice

Persoanele fizice se pot înscrie pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase şi frigiderele/congelatoarele.

Selectarea voucherelor în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice începe luni, de la ora 10.00.  Potrivit ministrului Mediului, Tanczos Barna, programul va fi regândit, cei care au solicitat vouchere şi nu le-au folosit primind interdicţie de a mai participa, potrivit ziare.com.

De asemenea ar putea fi majorată valoarea voucherelor şi, în raport de interesul manifestat de solicitanţi, unele echipamente electrocasnice ar putea fi scoase din program.

”Începând de luni, 5 decembrie 2022, ora 10.00, persoanele fizice se pot înscrie în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase şi frigiderele/congelatoarele”, a comunicat Administraţia Fondului pentru Mediu.

Bugetul primei etape este de 25 milioane lei, selecţia voucherelor urmând să se realizeze în perioada 05.12.2022, ora 10.00 – 09.12.2022, ora 23.59 sau până la epuizarea bugetului.

 În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de  echipamente electrice şi electronice de uz casnic, astfel 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puţin noua clasă energetică C; 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D; 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E.

 Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor dintr-o categorie este de 5 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective. După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit.

Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

Bărbat amendat cu 5.000 de lei pentru că a aruncat un cățel pe marginea drumului

Articolul precedentBărbat amendat cu 5.000 de lei pentru că a aruncat un cățel pe marginea drumului
Articolul următorPrimarul unei localități oferă 20.000 de lei pentru prinderea unor hoți