Bărbat amendat cu 5.000 de lei pentru că a aruncat un cățel pe marginea drumului

Bărbatul din Vâlcea a fost surprins de camerele de supraveghere montate în zonele izolate în care oamenii obișnuiesc să arunce gunoaie.

Un bărbat a fost amendat cu 5.000 de lei de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea după ce a abandondat un câine într-un sac. Cățelul a fost preluat de o fundație pentru protecția animalelor, potrivit romaniatv.net.

Bărbatul din Vâlcea a fost surprins de camerele de supraveghere montate în zonele izolate în care oamenii obișnuiesc să arunce gunoaie în timp ce abandona câinele.

Acesta a coborât din mașină și a scos din portbagaj un sac de rafie pe care l-a aruncat pe marginea drumului. Reprezentanții Primăriei Bujoreni au văzut imaginile și au mers pentru a vedea ce s-a întâmplat de fapt. Aceștia au constatat că în sacul legat la gură era un cățel de aproximativ două luni, Poliția Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea a fost sesizată, cu ajutorul imaginilor, fiind identificat bărbatul de 36 de ani din Bujoreni.

Poliţiştii reamintesc că Legea 205 din 2004 privind protecţia animalelor prevede că abandonul şi sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului reprezintă un act de cruzime faţă de animale, fiind sancţionat cu amendă de la 3.000 la 12.000 lei.

„Din păcate, ne confruntăm frecvent cu situaţii în care observăm că grijă faţă de animale rămâne o preocupare secundară pentru mulţi cetăţeni. Odată cu evoluţia societăţii moderne au apărut schimbări şi în domeniul protecţiei animalelor, însă nu toţi se conformează. Un simplu act precum sterilizarea atunci când nu mai doreşti că animalele să se reproducă pentru că nu îţi permiţi să le mai îngrijeşti, poate elimina atât problema unor suflete chinuite şi abandonate cât şi problemele morale ale proprietarului”, a declarat inspector de poliţie Irimia Mădălina Gerlinde, medic veterinar în cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor.

Contoarele inteligente, obligatorii până la sfârșitul anului 2028 în România

Articolul precedentContoarele inteligente, obligatorii până la sfârșitul anului 2028 în România
Articolul următor Luni începe o nouă etapă a programului Rabla pentru Electrocasnice