235 de parlamentari participa luni la ședința Parlamentului, ceea ce înseamnă  ceea ce înseamnă că este întrunit cvorumul de lucru. Şedinţa este condusă de  liberală Alina Gorghiu.

 Înaintea şedinţei, premierul desemnat Ludovic Orban a explicat că el contează  pe 237 – 243 de senatori şi deputaţi, în cobndiţiile în care numărul minim de voturi necesare este 233. Premierul desemnat Ludovic Orban vorbeşte în plenul Parlamentului. Orban i-a felicitat pe cei prezenţi şi a critică boicotul PSD şi Pro România, el prezintă programul de guvernare şi lista Guvernului.

„Nu-mi aduc aminte in ultimii 30 de ani sa se fi intamplat asa ceva, sedinta de investire sa fie boicotata de doua partide politice care arata lipsa totala de respect fata de romani. Arata toate prostiile pe care le fac, fiind partasi la toate nenorocirile care se fac azi”, a declarat Ludovic Orban

Preşedintele care conduce şedinţa comună a Camerelor Parlamentului, după aprobarea ordinii de zi, dă cuvântul candidatului desemnat pentru funcţia de prim-ministru, în vederea prezentării programului şi a listei Guvernului.  În continuare, la cererea reprezentanţilor grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat, preşedintele le dă cuvântul pentru exprimarea punctelor de vedere ale respectivelor grupuri cu privire la programul şi lista Guvernului.

După încheierea dezbaterilor se supune la vot propunerea de acordare a încrederii Guvernului. Votul este secret şi se exprimă prin bile.

Articolul precedentVictor Ponta, veste proastă pentru pensionari
Articolul următorDan Barna, pisica și candidatura. Deputat USR, fost jurnalist, despre pozele cu pisici ale candidaților la prezidențiale: „Nu știi să spui de ce ar trebui să te voteze oamenii și de ce candidezi, recurgi la imagini cu pisici”