Potrivit lui Victor Ponta, anul viitor nu vor mai fi bani pentru creşterile de pensii, afirmând că vinovată pentru acest lucru s-ar face guvernarea Dăncilă .

„Nu mai sunt bani de pensii”, a declarat Victor Ponta.

El spune că România nu ar mai putea  plăti pensiile de anul viitor nici la valoarea  lor actuală.  „Îmi pare rău să o spun, dar nu mai sunt bani de pensii pentru anul viitor. Pentru asta trebuie să răspundă guvernul Dăncilă. Situația se poate remedia, dacă se iau măsuri de reducere a cheltuielilor. Nu este suficientă reducerea numărului de ministere, este nevoie de o reformă pe toate palierele. Dacă nu schimbi sistemul de taxare, dacă nu faci impozitare diferenţiată, cei care au mai mult cotizează mai mult, cei care au puţîn cotizează mai puţin sau deloc, nu, nu o să fie bani la anul.   E foarte bine că s-au mărit pensiile, dar s-au mărit greşit. Nu poţi să măreşti cu 10% la toată lumea, şi la cel care are 1.000 de lei pensie şi la cel care are 10.000 de pensie, pentru că celui cu 1.000 de lei îi dai 100 de lei și celuilalt îi dai 1.000. Deci în loc să le faci o viaţă mai dreaptă, îi departajezi (…) creşteri diferenţiate de pensii: la cei care au puţin să crescă mai mult, la cei care au mult să nu mai crească deloc”  a spus Ponta. 

 Ministrul Muncii,Marius Budăi, a spus că nu este sigur că anul viitor vor mai crește pensiile , așa cum a promis PSD, dar  speră că Guvernul Orban să respecte Legea Pensiilor

Articolul precedentLudovic Orban, încrezător că noul Guvern va fi investit
Articolul următorCvorum pentru învestirea Guvernului. Premieră în istoria Parlamentului