Că Uniunea Salvați România este un partid în care oamenii pot spune fix ce doresc și când doresc nu ar mai fi o surpriză. Chiar și criticile sunt apartent permise și încurajate, indiferent de modul în care sunt exprimate și propagate, așa că membrii USR își pot eprima gândurile fără probleme. Așa s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, când un fost jurnalist, no-name în politică până în 2016 când a fost propulsat de USR în Camera Deputaților, a criticat voalat poza în care Dan Barna apare alintând o pisicuță.

Poza nu a fost postată pe Facebook de Barna, ci de un membru USR, pe propria pagină. Chiar și așa, glumele și comentariile s-au ținut lanț.

Deși s-a liniștit un pic „valul” pe internet, poza respectivă a fost taxată chiar de un deputat USR: Matei Dobrovie. „Când ești candidat la prezidențiale în pană de idei, nu știi să spui de ce ar trebui să te voteze oamenii și de ce candidezi, recurgi la imagini cu pisici. Asta funcționează întotdeauna! Le-ai arătat pisica, oamenii sunt fericiți!”, a scris acesta pe pagina sa personală.

Matei Dobrovie a fost jurnalist specializat în politică externă, la revista Foreign Policy România și Adevărul Holding, semnând totodată articole în Forbes, Dilema Veche și Epoch Times România. Avea planuri mari când și-a depus candidatura pentru Camera Deputaților. Dorea desființarea votului secret din Parlament, eliminarea imunității parlamentare, interdicția aleșilor de a-și vota beneficii, eliminarea pensiilor speciale, reducerea numărului de parlamentari la 300 și multe altele. Au trecut trei ani, iar lucrurile nu mai par așa simple. De la dorință până la putință e mai mult decât o postare pe Facebook.

Articolul precedentCvorum pentru învestirea Guvernului. Premieră în istoria Parlamentului
Articolul următorInspector ITM arestat pentru mită. Primea bani pentru a nu sancționa munca la negru