Un bărbat de 45 de ani este cercetat sub control judiciar pentru dare de mită, după ce a încercat să dea bani polițiștilor care îl depistaseră conducând o mașină fără permis, dar și sub influența alcoolului.

S-a întâmplat luna trecută, când inculpatul a fost depistat în trafic de un echipaj de poliție din cadrul Poliției Orașului Voluntari, iar în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că avea o alcoolemie de 1,4 mg/l/ alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a refuzat însă recoltarea de probe biologice, în schimb s-a gândit să ofere o sumă de bani cu titlu de mită, pentru a-i determina pe agenții de poliție să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu și, astfel, să nu dispună măsurile legale în consecință.

Numai că polițiștii au refuzat suma de bani și au sesizat DGA, apelând Call-center anticorupție 0800.806.606. În urma anchetei, ieri, polițiștii Direcției Generale Anticorupție – Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Ilfov au pus în executare un mandat de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov a bărbatului în vârstă de 45 de ani.

Ulterior, precizează DGA, „în urma activităților procedurale desfășurate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de persoană în cauză, precum și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”.

Articolul precedentNăvodari: apă potabilă va fi oprită în data de 5 octombrie
Articolul următorCirculație restricționată pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse, până pe 5 octombrie