Sursa: Facebook CNAIR

Autoritățile bulgare au demarat ieri lucrări pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse, care vor duce la îngreunarea circulației.

Din acest motiv, Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria.

Astfel, în perioada 3 – 5 octombrie 2023, în intervalul orar 22.00 – 01.00, dat fiind că sunt efectuate activități de reparare a rosturilor de dilatare, circulația rutieră pe pod va fi restricționată în totalitate. Totodată, transmite MAE, „în afara orelor de restricționare, în zona de reparație a podului, circulația rutieră se va desfășura pe o singură bandă, fiind dirijată de indicatoare și semnalizatoare rutiere. Astfel, pentru perioada menționată, se preconizează înregistrarea unor timpi de așteptare ridicați la trecerea frontierei prin punctul comun de control Giurgiu-Ruse”.

De aici, MAE are și recomandări, anume ca cetățenii români „să urmărească cu atenție situația din zona punctului comun de frontieră Giurgiu-Ruse, iar șoferilor să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să respecte cu strictețe semnalizarea rutieră temporară montată pe pod și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului”, mai ales că „în această perioadă este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de automarfare”.

Se recomandă turiștilor români să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă și alimente și că mențin în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare. Firmelor românești de transport internațional de marfă sau pasageri li se recomandă să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, prin luarea în considerare a posibilității înregistrării unor timpi măriți de așteptare la trecerea frontierei bulgare și prin asigurarea resurselor necesare de apă și alimente persoanelor transportate.

Se recomandă folosirea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internațional, la frontiera româno-bulgară, după cum urmează: Calafat–Vidin, Negru Vodă–Kardam, Vama Veche–Durankulak, Lipnița–Kainardja și Dobromir–Krushari (ultimile două puncte cu orar de funcționare 08.00 – 20.00, pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), Ostrov–Silitra, Călărași-Silistra (ferry), Turnu Măgurele-Nikopol (ferry, cu program de funcționare 08.30 – 19.30), Zimnicea-Svishtov (ferry, cu program de funcționare 08.30 – 19:00) și Bechet–Oryahovo (ferry, cu program de funcționare 05.00 – 24.00)”, transmite MAE.

Totodată, autoritățile române arată că „este importantă informarea corectă, achiziționarea din timp a vinietei electronice (…) înainte de intrarea pe segmentul de drum rutier din Republica Bulgaria supus taxării și achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, în conformitate cu legislația în vigoare. Autoritățile bulgare recomandă insistent ca vinieta electronică să fie achiziționată online (cu versiune și în limba română)”.

Informații detaliate, AICI.

Articolul precedentUn șofer beat și fără permis a oferit bani polițiștilor pentru a scăpa de dosarul penal
Articolul următorDirectorul Poliției Locale București, numit de Nicușor Dan, este fost șef de jandarmi cu plângere pentru agresiune