Sindicatul Forum din Administraţia Publică Bucureşti, afiliat la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), pichetează în această dimineață Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

Protestul a fost anunțat a demara la ora 10.00 și se va derula până la 12.00, motivele ținând de decizia Primăriei Capitalei de a desființa un serviciu.

Este vorba despre Centrul de Protecţie a Plantelor Bucureşti, serviciu public de interes local al municipiului, a cărui activitate ar putea înceta în urma unui proiect de hotărâre, ceea ce va duce automat la disponibilizarea tuturor angajaților. Angajați care sunt, majoritatea membri ai Sindicatului Forum din Administraţia Publică.

Sindicaliștii vorbesc despre „o adunare publică”, anunțând că protestele vin ca urmare a faptului că primăria a inițiat proiectul de hotărâre, dar și din „lipsa dialogului social din partea conducerii executive a Primăriei Municipiului București, prin care să se analizeze posibilitățile de salvare a locurilor de muncă”.

Totodată, se reclamă și „lipsa răspunsului” la o adresă transmisă de sindicaliști primăriei pe 12 septembrie și înregistrată trei zile mai târziu, în 15 septembrie.

Pe Facebook, Sindicatul Forum din Primaria Municipiului București, care face parte din Sindicatul Forum din Administraţia Publică Bucureşti, anunță că la pichetarea sediului primăriei vor participa aproximativ 20 de persoane, acţiunea de protest având loc pe trotuarul vis-a-vis de Primăria Municipiului Bucureşti.

Articolul precedentRazie de amploare în Ploiești: 16 percheziții, 13 persoane vizate
Articolul următorNăvodari: apă potabilă va fi oprită în data de 5 octombrie