Cristian Popescu Piedone

Alegerile locale din 2020 au fost, încă de la început, înțesate de controverse peste controverse. Dacă după victoria evidentă a lui Cristian Popescu Piedone, contracanditatul său, Cristian Băcanu, îi prezenta felicitările, la scurt timp acesta se „sucea”, punând la cale o alianță cu celelalte partide perdante în Sectorul 5, USR PLUS și PSD-ul lui Florea Daniel, semnând cu o majoritate de 50%+1 pentru renumărarea voturilor.

BEC a decis: voturile NU se vor renumăra iar Cristian Popescu Piedone este, în mod legitim și de necontestat, noul primar al Sectorului 5

Mesajul lui Cristian Popescu Piedone pentru cei ce doresc renumărarea voturilor (VIDEO)

În mod oficial, Cristian Popescu Piedone devine primarul Sectorului 5, acest lucru realizându-se cu voia cetățenilor din sector, cei care l-au votat, dându-i acestuia nu numai votul scriptic, pe buletinul de vot, ci și pe cel de încredere. Biroul Electoral a decis astăzi că renumărarea voturilor nu are temei legal, drept pentru care, aceasta nu va avea loc, așa cum sperau cei din alianța neoficială a pierzătorilor. De altfel, precedentul fusese deja creat în sectoarele 1 și 2, astfel că abaterea de la regulă la 5 ar fi ridicat multe semne de întrebare, caz în care deznodământul ar fi fost altul.

„Caracatița” lui Florea. În Sectorul 5, banul public e prăduit de firmele „căpușă” ale clientelei PSD prin susținerea culturii și acțiuni „filantropice”

Sectorul 5, înainte spre viitor

De ani de zile, Sectorul 5 pare încremenit în timp, sub domniile primarilor Florea și Vaghelie, cei făcuți, parcă, de aceeași mamă. Dacă pe timpul lui Vanghelie nimeni nu s-a interesat de bunăstarea oamenilor, iată că metoda „de succes” a fost continuată de predecesorul acestuia, Florea Daniel, cel care s-a ținut chiar și în ultima clipă de mite de tot felul.

EXCLUSIV. Dovada mitei electorale dată de Florea Daniel

Începând cu acest moment, în Sectorul 5 va începe o nouă eră, sub un alt primar, Cristian Popescu Piedone, celui care problemele sectorului nu îi sunt străine, având, în egală măsură experiența acumulată în Sectorul 4 unde a fost primar între anii 2008-2015.

Ziarul de Investigații

Articolul precedent500 de copaci, tăiați în Peninsula Floreasca pentru „a face loc” unui nou cartier
Articolul următorBiroul Electoral respinge contestațiile. Hotârârea ESTE DEFINITIVĂ