Viorica Dăncilă numără zilele care au trecut de când Klaus Iohannis încalcă Constituția

Președintele Klaus Iohannis este „somat” de premierul Viorica Dăncilă în problema deciziilor de numire a miniștrilor. După ce Curtea Constituțională i-a dat dreptate premierului, ceea ce însemna că președintele trebuia să semneze decretele de numire ale miniștrilor, conflictul dintre cei doi nu s-a dezamorsat. Iohannis a întârziat cu semnarea, iar astăzi premierul i-a scris pe Facebook: „Domnule Klaus Iohannis, când puneți în aplicare decizia Curții Constituționale?”.

A mai trecut o zi de încălcare a Constituției de către Președintele României. Prin refuzul de a aplica decizia CCR și a numi un ministru interimar la Educație, Klaus Iohannis periclitează o generație întreagă de tineri medici care nu vor putea susține la timp examenul de rezidențiat fără un ordin de ministru.

Președintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici și servicii medicale de calitate și blochează cu bună știință accesul a mii de tineri absolvenți la sistemul medical”, se arată în postare.

Nu este primul mesaj în care premierul îl tăguiește pe Facebook pe președintele țării. Aseară, pe aceeași temă: „Încă o zi de încălcare a Constituției de către președinte. Domnule Klaus Iohannis, o țară întreagă așteaptă să vă faceți treaba. Și nici măcar nu v-am cerut să vă sacrificați weekend-ul. Când puneți în aplicare decizia Curții Constituționale?”.