Foto: Facebook

Ana Birchall, ministrul Justiției, critică acțiunile șefei Consiliului Superior al Magistraturii Lia Savonea, după ce aceasta a cerut ca ministrul să îi răspundă în legătură cu o foaie de parcurs. Solicitarea Liei Savonea a venit în ședința din 17 septembrie a CSM și viza, potrivit Hotnews, foaia de parcurs privind statul de drept cu procurorul general al SUA, William Barr. Sursa citată arată că ministrul Justiției a promis că va răspunde în scris.

Azi, Hotnews a publicat răspunsul Anei Birchall și, printre altele, ministrul acuză o imixtiune gravă şi inacceptabilă în activitatea Guvernului din partea unor membri ai CSM.

Încercarea unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii de a-și aroga un veritabil drept de veto cu privire la acţiunile externe ale ministrului justiţiei este o imixtiune gravă şi inacceptabilă în activitatea puterii executive. Atitudinea acelor membri este de neînțeles, cu atât mai mult cu cât aceștia pun în discuţie relaţia cu unul dintre partenerii strategici ai României și o propunere vizând consolidarea statului de drept”, se arată în răspunsul ministrului. Continuarea, aici.

Articolul precedentAdministrator judiciar arestat pentru luare de mită
Articolul următorViorica Dăncilă numără zilele care au trecut de când Klaus Iohannis încalcă Constituția