subventii partide
indemnizație
Advertisement

Petrică Dan Vlaic, administrator judiciar din Sibiu a fost arestat pentru luare de mită, fiind acuzat oficial de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba – Iulia. În dosar este cercetată pentru complicitate la luare de mită, fiind la rândul său arestată, și Bianca Sanda Vlaic, „persoană fizică, fără vreo calitate specială”, mai spun procurorii. Vlaic este acuzat că timp de doi ani a presat administratorul unei firme aflată în reorganizare să îi dea sume de bani.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: în perioada 2017 – 2019, inculpatul Vlaic Petrică Dan, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la administratorul unei societăți comerciale aflată în reorganizare (martor în cauză) să-i remită o sumă de bani, reprezentând echivalentul a 5% din totalul datoriilor (aproximativ 4.000.000 lei) prevăzute în planul de reorganizare, pentru ca în schimb să nu își îndeplinească obligațiilor legale în cadrul procedurii reorganizării, prin inacțiunile sale încălcând prevederile Legii nr.85/2014 atât în relația cu debitorul, cât și cu instanța judecătorească.

Banii pretinși au fost remiși de omul de afaceri, după cum urmează:

  • în perioada martie-aprilie 2017, suma de 20.000 de lei în numerar,
    -spre sfârșitul anului 2017 a prestat lucrări de asfaltare în cuantum de 39.746 lei în beneficiul unei firme ce aparținea unei rude a inculpatului Vlaic Petrică Dan, contravaloarea lucrărilor fiind achitată ulterior de beneficiar administratorului judiciar,
  • la începutul lunii august 2019, a efectuat lucrări de pavare a două curți aferente imobilelor deținute de inculpatul Vlaic Petrică Dan, lucrări în valoare totală de 33.000 de lei,
    -la data de 30 august 2019, suma de 5.000 lei.

O altă tranșă de bani, în valoare de 20.000 euro, i-a fost remisă inculpatului Vlaic Petrică Dan la data de 01 octombrie 2019, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. De menționat este faptul că, înainte de intervenția procurorilor anticorupție, administratorul judiciar i-a dat banii primiți cu titlu de mită celeilalte inculpate care i-a ascuns în trusa medicală de prim-ajutor a autoturismului personal”, au comunicat procurorii anticorupție.

Cei doi inculpați au primit ieri mandate de arestare preventivă pentru o lună. „Admite propunerea Ministerului Public – D.N.A. –Serviciul Teritorial Alba Iulia cu privire la inculpaţii Vlaic Petrică Dan şi Vlaic Bianca Sanda şi, în consecinţă: dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: – Vlaic Petrică Dan, şi – Vlaic Bianca Sanda, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 3.10.2019 până la data de 1.11.2019 inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpaţii şi de la comunicare pentru procuror”, se arată în încheierea judecătorilor de la Tribunalul Alba.

Advertisement
Articolul precedentUn primar, un viceprimar și doi consilieri locali au intrat în vizorul ANI. Unul dintre consilieri fusese și angajat în primărie, deși legea interzice acest lucru
Articolul următorContre între ministrul Justiției și șefa CSM. Ana Birchal califică acțiunile Liei Savonea ca „o imixtiune gravă şi inacceptabilă în activitatea puterii executive”