Agenția Națională de Integritate a făcut publice cazurile a patru aleși care au încălcat legea. Astfel, ANI a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul unui primar din Dolj, a unui viceprimar din Ialomița, precum și a doi consilieri locali din Arad și Alba.

BĂDOIU GABRIEL, primar al comunei Desa, județul Dolj – INCOMPATIBILITATE. Începând cu data de 22 iunie 2016 exercită simultan funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

CÎMPEAN MARIUS-ALIN, viceprimar al orașului Fierbinți Târg, județul Ialomița – INCOMPATIBILITATE. În perioada 24 iunie 2016 – 06 august 2018 a exercitat simultan funcția de viceprimar (în perioada 29 iunie 2016 – 26 iunie 2017 exercitând și atribuții de primar) și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

CSERNUS GABRIEL, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Mișca, județul Arad – INCOMPATIBILITATE. Începând cu luna iunie 2016 exercită simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al Primăriei, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

TRIF FLORIN, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Pianu, județul Alba – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV. În perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020) a participat la deliberarea și adoptarea a 12 hotărâri ale Consiliului Local Pianu, printre care și Hotărârea Consiliului Local din data de 22 februarie 2019 privind aprobarea Organigramei, Statului de Funcții și Statului de personal a Regiei Autonome Ocolul Silvic Valea Pianului, deși avea un interes personal în problemele supuse dezbaterilor (având calitatea de angajat în cadrul Ocolului Silvic Valea Pianului RA).

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum şi dispozițiile art. 75, alin (1), lit. b) şi art. 77 din Legea nr. 393/2004. Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. TRIF FLORIN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, precizează ANI.

Articolul precedentInterviu exclusiv Ziarul de Investigații cu ambasadorul Federației Ruse despre fake news, Iohannis, Kovesi și Dragnea
Articolul următorAdministrator judiciar arestat pentru luare de mită