Procurorii anticorupție anchetează modul în care un fost lider al grupului PNL din Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a cerut și primit zeci de mii de euro, în schimbul unui vot faborabil pentru un PUZ. Potrivit DNA, Cornel Pieptea este cercetat pentru trafic de influență, pentru fapte comise pe vremea când era consilier general. În dosar este cercetată și Manuela Violeta Popescu, fost consilier general și președinte al Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului de pe lângă Primaria Capitalei, precum și un administrator de societate.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: în perioada 2012 – 2013, inculpatul Pieptea Cornel, în calitatea menționată mai sus, a pretins și primit prin intermediul inculpatei Popescu Manuela Violeta, de la administratorul unei societăți comerciale, sumele de 15.000 euro (remiși în sediul Consiliului General al Municipiului București) și 150.000 lei, pentru a–și exercita influența asupra consilierilor din cadrul C.G.M.B., în vederea aprobării unui proiect de hotărâre privind Planul de Urbanism Zonal (PUZ) ce privea construirea unui supermarket pe un teren situat în zona Șos. București-Ploiești. Banii au fost remiși în două tranșe înainte și după aprobarea hotărârii ce privea PUZ-ul respectiv (18.12.2012)”, se arată într-un comunicat DNA.

Articolul precedentViorica Dăncilă numără zilele care au trecut de când Klaus Iohannis încalcă Constituția
Articolul următorDNA, rugată să cerceteze corupția de la CJ Tulcea. Este în vizor fostul șef al Serviciului Fonduri Externe și Managementul Proiectelor