Sursa: Facebook

Președintele PMP Eugen Tomac critică măsurile întârziate ale Guvernului României, din punctul de vedere al elaborării unor norme metodologice.

Nu este vorba despre acte normative care să afecteze toată populația, ci o categorie mai restrânsă – potrivit unei postări acuzatoare a liderului PMP de pe Facebook – respectiv studenții.

Aplicat, Tomac subliniază că reducerea care le este oferită studenților la călătoriile cu trenul este de fapt una pe hârtie și atât, deoarece legea care le conferă acest drept nu este susținută și de norme metodologice.

În aceste condiții, arată Eugen Tomac, reducerea în cauză rămâne doar o promisiune neonorată, deoarece de ieri nu poate fi aplicată. Tomac nu este nemulțumit doar de această situație, ci atrage atenția că Guvernul trebuie să se pună serios pe treabă: „Digitalizare, eliminarea inechităților din sistemul de pensii, sistem de sănătate care să vindece în loc să ucidă. Asta trebuie să facă Guvernul, nu să pedepsească studenții prin propria incompetență”.

Marea reformă a statului în România educată începe cu sancționarea studenților.

În ciuda legii în vigoare care le asigură o reducere de 90% la prețul biletelor de tren, studenții sunt lipsiți de acest drept începând de astăzi (ieri – n.r.). Și asta pentru că Guvernul nu a publicat normele metodologice aferente Legii învăţământului superior nr. 199/2023.

Să fie ignoranță, să fie incompetență sau amândouă!? Tinerii din România nu sunt sursa de batjocură a autorităților, sunt viitorul acestei țări și singura ei speranță.

Solicit Guvernului României să elaboreze un plan serios de reforme, nu să rămână în ignoranța ce ne distruge zi de zi”, scrie Tomac pe Facebook.

Articolul precedentMinistrul Gorghiu numără condamnații fugari care au fost aduși în țară: „Actul de justiție nu poate fi considerat împlinit dacă persoana condamnată nu execută pedeapsa”
Articolul următorPrimarul din Crevedia a fost exclus din PSD