Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a venit joi dimineaţă la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul legat de presupuse intervenţii la CNA în favoarea primarului din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti”, în scopul obţinerii licenţei pentru un post TV. Hrebenciuc a declarat că a fost pus sub învinuire şi că se consideră „o victimă colaterală”.

Viorel Hrebenciuc a precizat că procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţii conforme cu articolul 13 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Articolul respectiv prevede că „fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani”.

După ce i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile, deputatul PSD a spus că se simte „ca picat din Lună” şi că se consideră „o victimă colaterală, după ce CNA a închis OTV”. Viorel Hrebenciuc a adăugat că îşi va angaja un avocat şi va reveni la DNA, pentru a da declaraţii.

Deputatul PSD a fost audiat de procurori, în acelaşi dosar, şi pe 25 iulie, când a spus că a dat o declaraţie de martor în cazul plângerii PPDD, în care le-a relatat anchetatorilor despre relaţia instituţională dintre Parlament şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). La vremea respectivă, întrebat fiind în ce relaţii este cu primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, Viorel Hrebenciuc a arătat că nu este în nicio relaţie cu acesta. Întrebat dacă a intervenit la membrii CNA în favoarea lui Gheorghe Ştefan, pentru obţinerea unei licenţe pentru un post de televiziune, Hrebenciuc a răspuns: „Da’ de unde”. Totodată, întrebat dacă a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni în scopul obţinerii licenţei, Hrebenciuc a spus: „Niciodată”. 

Articolul precedentDeputatul șpăgar Gheorghe Coman a fost eliberat condiționat
Articolul următorLaura Georgescu, şefa CNA, urmărită penal