Condamnat definitiv pentru că a primit șpagă bani și o sticlă de whisky pentru menținerea în funcţie a unui şef din DSVSA Buzău, deputatul Gheorghe Coman a fost eliberat condiţionat, marţi după-amiază, din Penitenciarul Focşani, după executarea a două treimi din pedeapsă. Ales pe listele PPD, el a migrat apoi la PC. Deputatul este cunoscut pentru expresia: “Deci, meseria mea, înainte de a fi parlamentar, e auto”.
Decizia de eliberare condiţionată a fost luată pe 27 august de Judecătoria Focşani, la propunerea comisiei de liberări condiţionate de la Penitenciarul Focşani. Asta după ce deputatul Gheorghe Coman a efectuat două treimi din pedeapsa de un an de închisoare pentru luare de mită la care fusese condamnat la începutul anului de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Îmbrăcat lejer, marţi după-amiază, deputatul PC Gheorghe Coman a ieşit din pușcărie, el fiind întâmpinat la poarta închisorii de soţie şi câţiva cunoscuţi. Deputatul a urcat apoi într-un autoturism de teren fără să facă declaraţii jurnaliştilor.
Deputatul Gheorghe Coman a fost trimis în judecată în 16 ianuarie 2014, fiind acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău. Coman a fost acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid, avân în vedere că la acea dată era preşedinte al PC Buzău.
Coman a fost arestat pe 7 ianuarie, măsura preventivă fiind încuviinţată de Camera Deputaţilor pe 27 decembrie 2013.
Gheorghe Coman, de profesie lăcătuș mecanic, nu s-a făcut remarcat prin vreo inițiativă legislativă în Parlament, ci prin răspunsul dat unui moderator de la o televiziune locală: „Deci, meseria mea înainte de a fi parlamentar, domne, să vă spun sincer, auto. Meseria mea este auto”.

Articolul precedentGheorghe Bunea Stancu rămâne în arest la domiciliu
Articolul următorHrebenciuc, acuzat că a făcut presiuni la CNA pentru Pinalti