Primarul din Urziceni, Constantin Sava, nu mai este membru PNL, după ce ieri ar fi fost exclus din partid.

Decizia ar avea legătură cu cazul femeii care a născut pe trotuar, în faţa Spitalului Urziceni, dar și cu acțiunile pe care le-a întreprins primarul ulterior.

Luni, femeia a ajuns la spital și nu ar fi fost primită în unitatea medicală, iar conform directorului, în lipsa unui medic ginecolog, aceasta ar fi născut pe trotuar deoarece rudele acestia nu au vrut să aștepte ambulanța care urma să o ducă la spitalul din Slobozia.

La scurt timp, Constantin Sava a declarat la un post de televiziune că „e regretabil ce s-a întâmplat”, dar că „săraca de ea, nu știa de capul ei” – în contextul în care femeia avea unele dizabilități. Ulterior, a urmat o anchetă, dat fiind că spitalul este în subordinea Primăriei Urziceni, măsura dispusă fiind aceea de suspendare a directorului unității medicale.

După toate acestea, edilul a fost exclus din PNL, în cadrul unei ședințe Biroului Permanent Judeţean Ialomiţa, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi. Potrivit Știri pe Surse, informația a fost confirmată de Dragoș Soare, preşedintele PNL Ialomiţa, care a detaliat totodată că decizia luată de filială va fi comunicată conducerii centrale a formaţiunii şi urmează să fie aprobată de către Biroul Permanent Naţional al partidului.

Însă PNL nu mai era de ceva timp în acord cu primarul din Urziceni. În urmă cu câteva zile, pe pagina de Facebook a PNL Ialomița se arăta că „managementul și modul de acțiune în acest caz, atât din partea Primăriei Urziceni, cât și a conducerii spitalului, au fost profund incorecte”, precizându-se și că „primarul municipiului Urziceni, domnul Sava, a fost suspendat din calitatea de Preşedinte al Organizației PNL Urziceni încă din februarie 2022”. Și nu doar atât:

În ceea ce privește conducerea spitalului, cerem public demisia doamnei director Ianuș din toate funcțiile deținute, pentru modul defectuos în care a gestionat activitatea unității. De asemenea, menționăm ca doamna Ianuş şi-a pierdut calitatea de membru al PNL Ialomița.

Facem un apel pentru o anchetă serioasă și aplicarea măsurilor care se impun. (…) Avem datoria fermă de a corecta urgent aceste derapaje, oriunde s-ar întâmpla”.

Pe de altă parte, potrivit G4Media, și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării derulează o anchetă proprie, președintele instituției, Csaba Asztalos, arătând că se „analizează o posibilă faptă de discriminare din partea spitalului constând în refuzul de a acorda servicii medicale femeii însărcinate din cauza apartenenței la o minoritate etnică și a stării de dizabilitate.

În cadrul autosesizării, Consiliul va analiza și declarația primarului din Urziceni, tot sub aspecul unui posibil discurs de incitare la discriminare și ură”.

Articolul precedentInspectorul general al IȘJ Mureș, acuzat de instigare la abuz în serviciu și luare de mită
Articolul următor„Tot ce au în minte PSD și PNL este să-și hrănească în continuare clientela de partid”, avertizează Drulă