Rolls- Royce
Rolls- Royce. Sursa foto : wikipedia

 O companie importantă din Marea Britanie a decis să le ofere angajaților un stimulent financiar pentru a face față costurilor tot mai mari de trai. Astfel, producătorul de automobile Rolls-Royce va acorda câte 2.000 de lire sterline celor 14.000 de salariați care își desfășoară activitatea în Marea Britanie, potrivit stiripesurse.ro.

 Potrivit anunțului făcut de către grupul britanic, vor primi această sumă un număr de 11.000 de muncitori de la ateliere, dar şi 3.000 de manageri juniori

În plus, muncitorii de la ateliere vor beneficia de o majorare salarială de 4% pentru anul 2022. Rolls-Royce este unul dintre cei mai mari producători din Marea Britanie, având aproximativ 20.000 de angajaţi în unitatiti din toată ţara, inclusiv în locaţiile din Derby şi Bristol. Managerii juniori vor primi bonusul în luna august, membrii de sindicat urmând să-l primească după ce oferta va fi acceptată de sindicatul Unite.

„Trăim vremuri excepţionale, cu o incertitudine economică determinată în mare măsură de impactul continuu al pandemiei globale şi mai recent de războiul din Ucraina. Toate acestea au un impact asupra fiecăruia dintre noi acasă, la locul de muncă şi în buzunarele noastre”, a declarat Warren East, directorul general al Rolls-Royce.

Compania Rolls-Royce face parte dintre puținii angajatori care au decis să acorde angajaţilor un salariu suplimentar pentru a-i ajuta să facă faţă creşterii costurilor cu produsele alimentare şi energia în ultimele săptămâni

Compania a precizat că majorarea de 4% oferită angajaţilor de la ateliere reprezintă „cea mai mare creştere salarială anuală de cel puţin un deceniu”. Compania a fost afectată din cauza blocării zborurilor la sol în timpul pandemiei de coronavirus, fiind nevoită să reducă mii de locuri de muncă şi să îşi consolideze bilanţul cu 7,3 miliarde de lire sterline prin noi acţiuni şi datorii în 2020. Luna aceasta, Lloyds Bank a anunţat că 64.000 de angajaţi vor primi un bonus de 1.000 de lire sterline.

Articolul precedentSimpatizant al lui Putin: ”Rușii nu pot servi o cafea în restaurantele din Europa. Oamenii le scuipă în ceașcă”
Articolul următorSperanță pentru copiii din mediul rural care își doresc să devină fotbaliști. Asociația Județeană de Fotbal Vrancea vrea să investească în dezvoltarea centrelor de pregătire