Sursa foto: Pixabay

Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Vrancea a anunțat că vrea să formeze echipe de juniori, cu copii din mediul rural, care să participe în Superliga Copiilor de anul viitor, scrie Adevărul.ro.

Proiectul Asociației, Academia Fotbalului Social, are în vedere dezvoltarea a opt centre de pregătire în mediul rural, prin care elevii să fie instruiți și pregătiți cu ajutorul profesorilor de sport a foștilor jucători de fotbal din localitate.

Președintele AJF Vrancea, Dan Dumitru, a declarat că situația în care se află activitatea sportivă a elevilor în mediul rural este critică. Mai mult, el a mai spus că scopul final este atragerea tinerilor către sport și „clonarea” programului în toate județele țării.

Fotbalul din România, în cădere liberă. Tânara generație a abandonat sportul pentru Tik Tok

„(…) În ultimii ani s-a ignorat cu desăvârşire fenomenul sportiv. Acum culegem ce am semănat, adică nimic. Sportul, mai ales fotbalul, este unul din factorii importanţi ce contribuie la incluziunea socială, sănătate şi socializare”, a spus Dan Dumitru.

Academia de Fotbal Social poate fi începutul unui drum spre performanță, iar țara noatră va avea, din nou, sportivi de performanță. AJF Vrancea a folosit fonduri de finanțare de la Federația Română de Fotbal (FRF) pentru dotarea celor opt baze sportive.

Totodată, președintele AJF Vrancea a mai declarat că centrele vor primi mingi și veste de departajare.

Restul de materiale ajutătoare pot fi improvizate la nivel local de voluntari”, a conchis  Dan Dumitru.

Centrele terbuie să fie funcționale până în august, când vor începe antrenamentele și jocurile la nivel local. De asemenea, în luna septembrie, echipele vor putea face pasul spre Superliga Copiilor.

Reamintim că cel mai cunoscut proiect al fotbalului românesc este Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi.” Prin această academie, fostul fotbalist oferă șansa mai multor copii să se pregătească la cel mai înalt nivel și de a avea performanțe. Academia lui Hagi se află în Constanța, la Ovidiu, și se întinde pe șapte hectare.

Sunt aproximativ 250 de sportivi în cadrul Academiei, împărțiti pe 13 categorii de vârstă, de la 6 la 19 ani.

Citește și articolul: Se așteaptă condamnări de răsunet în fotbalul românesc. Suporterii, dezamăgiți de „cum se spală” banii prin sport

Articolul precedentProducătorul de automobile Rolls-Royce le acordă ajutoare financiare angajaților, pentru a compensa creșterea prețurilor 
Articolul următorAsociația World Wildlife Fund lansează un calendar inedit care surprinde frumusețea naturii din România
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.