Foto: Facebook/Roxana Donisan
Foto: Facebook/Roxana Donisan

Românca sfâșiată de rechini în Egipt era funcționar public și își cumpărase două sejururi la un hotel de 5 stele, intenționând să își prelungească vacanța.

Roxana Donisan provenea din Suceava și avea vârsta de 40 de ani.

O româncă şi o austriacă au fost ucise în timp ce înotau în Marea Roşie. Românca dispăruse de la hotel, în urmă cu două zile

Suceveanca era funcționară la Direcția de Finanțe și avea de gând să stea mai multe zile în vacanță. Potrivit informațiilor apărute în presă, aceasta a ales o locație destinată exclusiv adulților, zona fiind una din preferatele românilor în acest sezon.

Autoritățile din Egipt spun că atacul rechinilor asupra româncei s-a produs în largul coastei Sahl Hasheesh, la doar 200 de metri distanță de locul unde a fost ucisă şi o turistă austriacă, în vârstă de 68 de ani, cazată la același hotel exclusivist.

Deși mai mulți oameni au semnalat prezența rechinilor, salvamarii au râs şi au spus că nu există prădători în zona respectivă

Potrivit publicaţiei britanice The Sun, turiștii au semnalat prezența rechinilor în apele Mării Roșii, cu doar 15 minute înainte de producerea tragediei.

Jurnaliștii de la The Sun au adăugat că acuzaţiile au fost lansate de câţiva turişti ruşi. Ei au relatat pe un forum de pe o reţea socială că au fost martori atunci când salvamarii au ignorat avertismentul că un rechin se află în apă.

Oamenii care stăteau la debarcader au văzut un rechin cu 15 minute înainte de atac şi au avertizat salvamarii, dar au râs de ei, spunând că nu există rechini în Sahl Hasheesh şi nu au fost niciodată”, se arată în comunicat.

Ambasada României la Cairo a transmis condoleanțe și a oferit informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului. Femeia ucisă de rechini va fi înmormântată în România

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a țint să precizeze că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România.

De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implica atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare”, transmite MAE într-un comunicat.

Articolul precedentBlestemul mamelor minore din România. Unul din zece nou-nӑscuţi provine din mame adolescente
Articolul următorMinistrul Rafila a anunțat că vor fi puse din nou în funcțiune centrele de testare Covid
Jurnalist full-time / Pesimist part-time