Liderul PNL își atacă partenerii de coaliție

Pentru a arăta partea de naționalism din rândul partidului pentru șefia căruia se „duelează” cu premierul Cîțu

Liderul PNL, Ludovic Orban a lansat un atac dur la adresa partenerilor din coaliția de guvernare, despre care spune că nu i-a văzut la „momente esențiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol la naţiunii române”. Mai mult, consideră că partidul pe care îl conduce, încă, trebuie să fie legat „puternic” de Biserică. Acest atac, unul fără precedent, a fost făcut în cadrul alegerilor interne în organizația județeană PNL Bacău. Totodată a ținut să precizeze că PNL nu trebuie să își uite trecutul, fiind partidul cu cel mai lung traseu istoric din rândul partidelor din Uniunea Europeană.

„Trebuie să fim PNL, puternic ancoraţi în istoria noastră, în tradiţiile noastre, în obiceiurile specifice, în menţinerea identităţii, a personalităţii a poporului român. Trebuie să fim un partid care să fie puternic legat de Biserică, un partid care să promoveze morala creştină ca fundament al moralei publice. Noi trebuie să fim un partid care să sprijinim toate valorile tradiţionale ale românilor, valori cum sunt familia, Biserica, satul românesc, comunitatea.

Noi suntem un partid care nu are voie niciodată să îşi uite trecutul, noi trebuie să fim partidul care să se bată aşa cum s-a bătut Brătianu la negocierile pentru pace, riscându-şi funcţia de prim-ministru pentru a apăra interesele fundamentale ale României în faţa oricărui partener atât de la nivel european, cât şi la nivel internaţional. Noi trebuie să promovăm imaginea României, interesele României, să transformăm într-adevăr România într-un partener respectat, într-un partener apreciat”, a spus Orban, la Bacău

PNL: „Noi suntem altfel”

Președintele partidului a afirmat că liberalii au parteneri de guvernare care de multe ori, par că, nu s-au născut în România, acesta fiind un atac atât la adresa celor de la USR PLUS, cât a celor din UDMR.

 „Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori par că nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului Naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol la naţiunii române ca să nu spun că i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând crucea. Noi suntem altfel. Noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român, un partid care ţine de cont de toată matricea componentă a personalităţii României, noi trebuie să fim partidul care are forţa şi capacitatea de a apăra fiecare român indiferent unde este el, că este în România sau trăieşte în orice ţară din Europa sau din lume”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, convins că Alexe și Chirica sunt nevinovați

Articolul precedentDrulă va desființa ARSVOM, pe care o găsește inutilă
Articolul următorGelu Tofan, noul preşedinte al PNL Piteşti