Mai ales că, după ”sinucigașa” autodestructurare a cu adevărat structurii de elită U.M. 0110, firava Divizie ”externă” anti–rusă condusă de discretul general Bălan chiar nu are resursele ”logistice” necesare opunerii planurilor Moscovei. O Moscovă care, ca întotdeauna, nu crede în lacrimile nimănui! Mai ales că imaginea inseminată a unor ”fasciști români” care ar fi întors armele la 23 August doar de ”curve ale istoriei” ce au fost chiar nu are cum ne ajuta.

Și uite cum, cu un GRU suflându-ne tot mai aproape în ceafă, dezvăluirea ASI despre trecerea miliardarului Gruia Stoica pe ”lista neagră” a temutelor ”fantome ucigașe” rusești nu avea cum să nu trezească reacții.

Gruia Stoica

Astfel că dacă structurile contrainformative nu s-au obosit să își scoată caschetele din nisip, Gruia Stoica a dat din mână a lehamite. Numai că, ghinion, ”LORDUL FIARELOR VECHI” – asta ca să sintetizăm într-un singur ”titlu” actualul statut al fostului descurcăreț din Toflea a trebuit să treacă la ”next level” al neutrului ”nu confirm, nu infirm” mult mai repede decât se aștepta…

Pas cu pas, acesta informându-și anturajul că parcă și-ar muta o parte din afaceri în vecina Ungarie doar atras de mirajul economic guvernamental pus la dispoziție de premierul Orban.

Numai că ”Lovitura” inițială din ASI, cea din 24 februarie, a dus la ejectarea de pe masa de lucru a Guvernului României a unei halucinante Ordonanțe prin care ”două halte” feroviare treceau din proprietatea statului în cea a lui Gruia Stoica! Cel care, totuși, nu este decât un privat… Fie el și miliardar!

Reacția altfel oricum pe deplin debilului stat român nemulțumind ”combinatorii” OMV,  aceștia trebuind să găsească alt ”macaz” pentru redirecționarea traficului feroviar din jurul rafinăriilor ploieștene. Numai că se pare că nu doar austriecii nu au fost mulțumiți, din moment ce același Gruia Stoica s-a văzut nevoit să legendeze de îndată ”identificarea” unui ”Acar Păun” care ar fi făcut afaceri cu rușii ”în numele său”, dar fără ca el să știe…

Numai că nu vorbim de un oarecare angajat, ci de chiar vicepreședintele GRAMPET GROUP! Călin Grațian fiind, de ani buni de zile, chiar mâna dreaptă a miliardarului Gruia Stoica!

Și, totuși, s-a dat drumul la comunicatul oficial că ”vicepreședintele grupului de companii GRANPET, Călin Grațian, a fost demis cu efect imediat din cauza asocierii acestuia cu atragerea unor investitori ruși din cadrul companiei Transmasholding în discuțiile privind achiziția societății Popeci Utilaj Greu, creând astfel concurență neloială”.

Ce este drept, a fost suficient ca ulterior ”demisul” Călin Grațian să le arate o scurtă declarație – avertisment că ”nu am fost demis, am avut o discuție amiabilă cu domnul Stoica”, pentru ca scandalul să fie închis. Cu sau fără”compensatoriile” aferente, aproape că nici nu mai contează.

Așa că, dacă ar fi fost să mergi pe mâna comunicatului oficial al miliardarului, ai fi priceput că mâna sa dreaptă, omul care îi conducea afacerile din România era de fapt ”omul rușilor”! Și bietul Gruia chiar nu știa, până ce nu a citit în ASI!

Dar cine o mai merge și acum pe mâna naivității invocate prea ca la țară de același Gruia Stoica, după ce acesta și-a demis și oamenii de la conducerea operațiunilor din Ungaria, Croația și Slovenia?! Tot ca urmare a ”acțiunilor de concurență neloială ce au adus prejudicii Grampet” fiind schimbați de la conducerea companiei Train Hungary, chiar din luna iunie, directorul comercial Schubert Gyongyi și directorul de exploatare Beres Barna. ”Încetarea colaborării”, una decisă de către acționariatul Train Hungary fiind confirmată inclusiv printr-un comunicat oficial al companiei fanion a miliardarului Gruia Stoica.

Astfel că, dacă ar fi să ne luăm strict după comunicatele sale, toți oamenii de încredere ai acestuia l-ar fi vândut rușilor, fără ca el să știe. Ponimaesh…?

Articol preluat din ASI-Romania

VIALovitura lu' Tache
SURSĂASI-Romania
Articolul precedentAmbasadorul Italiei crede în țara noastră: „Susţinem cu convingere aderarea completă a României la Spaţiul Schengen”
Articolul următorFilosoful Liiceanu, numai cuvinte de laudă pentru USR