Sursa: ambbucarest.esteri.it/ro

Sărbătoare ieri în contextul Zilei Naționale a Republicii Italiene, ocazie cu care a fost organizată o recepție oficială.

Și, pe lângă evenimentele zilei, ambasadorul Italiei în țara noastră, Alfredo Maria Durante Mangoni, a afirmat că statul italian susţine „cu convingere” aderarea completă a României la Spaţiul Schengen.

Am primit cu mare bucurie ridicarea controalelor la frontierele dumneavoastră aeriene şi maritime şi susţinem cu convingere aderarea completă a României la Spaţiul Schengen”, a spus acesta, conform ProTV.

Potrivit aceleiași surse, ambasadorul a vorbit și despre legăturile dintre cele două ţări prin intermediul comunităţilor – română, în Italia, şi italiană, în România. Și, conform declarațiilor acestuia, românii din Italia reprezintă „o diaspora bine integrată”.

În momente grele, precum cele pe care le trăim acum, prieteniile profunde ca a noastră sunt esenţiale pentru a face faţă cu succes atâtor provocări comune”, a mai spus ambasadorul Italiei la Bucureşti.

La rândul său, ministra de Externe Luminiţa Odobescu a vorbit cu aceeași ocazie despre parteneriatul strategic dintre România şi Italia și despre „relaţia bazată pe o cooperare solidă, încredere şi înţelegere reciproce” dintre cele două state:

În cei 145 de ani de relaţii diplomatice bilaterale, Italia a devenit o prietenă apropiată a României şi partener strategic, cu care împărtăşim legături istorice profunde şi afinităţi culturale”, a precizat ministra, făcând referire și la importanţa minorităţilor din fiecare ţară în această relație.

Articolul precedentFoste și actuale cadre ale MAI, implicate într-un dosar de trafic de migranți
Articolul următorNEM TUDOM, GRUIA! PONIMAESH?